Kvasinky Aktiv Hefe 5, 500 g
Kvasinky na výrobu sektov s rýchlou sedimentáciou a jemným perlením.



SIHA Aktiv Hefe 5 sú vysoko aktívne suché kvasinky Saccharomyces bayanus vyvinuté najmä na kvasenie sektov vo fľaši alebo v tlakovom tanku. Zabezpečujú spoľahlivú sekundárnu fermentáciu a kompaktné usadenie kvasiniek po dokvasení vďaka schopnosti aglomerácie buniek. Uľahčujú setřásanie kvasničného sedimentu a znižujú výrobné náklady.
Špecifické výhody SIHA Aktiv Hefe 5
Rýchly začiatok sekundárnej fermentácie
Tvorba jemného sektového buketu
Výborné kvasné vlastnosti pri nízkych teplotách
Rýchla sedimentácia kvasiniek
Jednoduché oddelenie kvasiniek pri setřásaní
Vysoká tolerancia alkoholu
Jemné a trvalé perlenie
Použitie
Základné vína musia byť sterilne prefiltrované, aby sa zabránilo rozmnoženiu divokých kvasiniek a baktérií po dávkovaní tirážneho likéru.
Dávkovanie
Sekundárna fermentácia (výroba sektov):
1.2–2.5 lb/1 000 gal (15–30 g/hl)
Pri fermentácii pri 8–10 °C zvýšiť dávku na 3.3 lb/1 000 gal (40 g/hl).
Voľný SO2 po dávkovaní nesmie presiahnuť 20 mg/l.
Príprava na inokuláciu
Potrebné množstvo kvasiniek sa zmieša s päťnásobkom množstva zmesi muštu a vody (1:1) alebo cukrového roztoku (100 g/l) s teplotou 30–35 °C. Nechá sa 60 minút napučať.
Po napučaní sa celá kvasinková zmes pridá do dvadsaťnásobného množstva zmesi vína, vody a cukru so zodpovedajúcim pomerom vody. Pridá sa 50 g/l cukru. Po 12 hodinách je možné inokulovať základné víno.
Zmes je potrebné občas premiešať.
Prídavok SIHA Fermentation Salt podporuje množenie kvasiniek.
Inokulácia sektov kvasených vo fľaši
Kvasinková zmes sa pridá do tanku s cuvée.
Miešanie počas plnenia zabraňuje usadzovaniu kvasiniek.
Cieľová dávka je približne 1 milión buniek/ml.
Suché kvasinky sa nesmú dávkovať bez predmáčania.
Prídavok SIHA Brillant a SIHA Tannin zabraňuje prilepovaniu kvasiniek a uľahčuje setřásanie.
Charakteristika produktu
Použitý kmeň spája vlastnosti prírodných vinných kvasiniek s vlastnosťami aglomerujúcich kvasiniek pre výrobu sektov.
Čistý metabolizmus podporuje tvorbu typického sektového buketu.
Šetrná premena cukru zabezpečuje tvorbu CO2 pod tlakom a jemné perlenie.
Kvasinky rýchlo začínajú sekundárnu fermentáciu, dobre pracujú pri nízkej teplote a tolerujú 20–25 mg/l voľného SO2.
Po fermentácii vytvárajú ťažké aglomeráty, ktoré skracujú dobu setřásania.
Tolerujú vysoký obsah alkoholu a bez problémov dokvásajú tirážny likér.
Bezpečnosť
Pri správnom použití nie sú potrebné osobitné bezpečnostné opatrenia.
Skladovanie
Balené sú v plynotesnej hliníkovej fólii vo vákuu a inertnej atmosfére.
Skladovanie neotvoreného balenia: 3 roky pri 4–10 °C.
Krátkodobo možné skladovanie do 20 °C.
Balenie a dodacie informácie
500 g balenie
20 × 500 g v kartóne
Certifikovaná kvalita
Produkt je kontrolovaný počas celého výrobného procesu aj počas finálneho balenia podľa technických a potravinárskych požiadaviek.
V prípade otázок kontaktujte jedného z našich obchodných zástupců.
| Kategória: | Kvasinky |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 080010 |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Sekt |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: | |
| Položka bola vypredaná… | |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
