Kvasinky Lalvin V (1116 V) 100 g
Vhodné najmä pre: Irsay Oliver, Müller Thurgau, Veltlínske zelené, rosé vína, pre skoré odrody
Aróma: Tvorí dlhotrvajúcu sviežu arómu
Popis: Dobré vlastnosti kvasenia za studena, nízka spotreba živín, rýchlo vytláča divoké kvasinky a baktérie, dobrý výkon kvasenia aj pri vysokej koncentrácii cukru, kvasenie: 15 - 25 °C



LALVIN V 1116 tvorí dlhotrvajúcu sviežu arómu. Dobré vlastnosti kvasenia za studena, nízka spotreba živín, rýchlo vytláča divoké kvasinky a baktérie, dobrý výkon kvasenia aj pri vysokej koncentrácii cukru.
Optimálna teplota kvasenia 15 až 25 °C.
Použitie a dávkovanie: Pripravte si správnu dávku kvasiniek na množstvo muštu, ktorý chcete kvasiť. Za normálnych podmienok kvasenia: 15 - 20 g/hl, ťažké podmienky 40 g/hl.
Príprava zákvasu: Na 1 diel suchých kvasiniek pridajte 5 dielov muštu a 5 dielov teplej vody (30 - 40 °C). Kvasinky aktivujte 15 - 20 minút. Ľahko premiešajte. Tvorba penovej korunky ukazuje aktivitu kvasiniek. Nechajte vychladnúť cca na 20 ° C a následne pridajte do muštu a premiešajte. Pri mušte pod 15 °C nechajte vychladnúť na maximálny rozdiel 7 °C.
Skladovanie: Skladujte v chlade a suchu. Kvasinky je možné v neporušenom balení skladovať pri 5 - 15 ° C počas troch rokov. Na krátku dobu ich možno skladovať aj pri teplote 25 °C. Otvorené balenie tesne uzavrite av najbližšom čase spotrebujte.
Kategória: | Kvasinky |
---|---|
EAN: | 080122 |
Výroba vína podľa farby: | Biele |
Krajina pôvodu: | |
Odroda vína: | |
Región/Oblasť PL: | |
Oblasť: | |
Výroba vína podľa farby: | Biele |
Klasifikácia: | |
Región/Oblasť SK: | |
Obsah cukru: | |
Štýl : | |
Región/Oblasť IT: | |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.