Baktérie VINIFLORA CH35, 10 hl

VINIFLORA CH 35


Kmeň vhodný pre biele, červené a rosé vína s vyšším obsahom SO2 vysoká malolaktická aktivita, vhodné pre simultánne očkovanie tolerancie SO2: voľné SO2 do 35 mg/l a celkové SO2 do 60 mg/l, obsah alkoholu: do 13,5% obj., teplota: >15°C, hodnota pH: >3,0

Dávkovanie: 1 balenie / 2,5 hl, 25 hl, 250 hl

Položka bola vypredaná…
Dostupnosť Na objednávku
Kód: 010002
69,12 € 56,20 € bez DPH
Baktérie VINIFLORA CH35, 10 hl
Baktérie VINIFLORA CH35, 10 hl
Novinka
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

VINIFLORA® CH35 je nový, vysoko aktívny prípravok z buniek Oenococcus oeni a slúži na biologické odkyslenie pri výrobe vína bieleho a rosé. Jedinečný technologický štandard umožňuje biologické odbúravanie kyseliny začať rýchlo a bezpečne a poskytuje preto ideálne predpoklady pre úplnú a bezpečnú kontrolu odbúravania. Vďaka použitiu prípravku vzniknú zaoblenejšie, harmonickejšie vína s najvyššou stabilitou.


 

Špecifické výhody VINIFLORA® CH35:

- najvyššia vitalita a rozvíjanie aktivity vo víne, preto ho možno používať priamo ako suchý produkt (bez reaktivácie)

- aplikovateľný univerzálne pre všetky vína biele a rosé

- bezpečne zabráni spontánnemu, nežiaducemu odbúravaniu kyseliny

- vzniknú viac harmonické vína o najvyššej biologickej stabilite

 

Použitie a dávkovanie

VINIFLORA® CH35 je k dispozícii vo vrecúškach na 10 hl alebo 25 hl vína. Odporúčaná dávka je minimálna. Nižšia dávka zvýhodňuje spontánne baktérie a ohrozuje odbúravanie kyseliny jablčnej. Suchý VINIFLORA® CH35 sa vsype bezprostredne pred začatím alkoholického kvasenia priamo do vína. Je nutné ho zamiešať bez zanášania kyslíka. Počas biologického odbúravania kyseliny udržujte nádobu pokiaľ možno plnú až po uzáver.


 

Vlastnosti výrobku

VINIFLORA® CH35 je vysoko čistý koncentrát z buniek Oenococcus oeni (kmeň DSM 12932) sušených vymrazovaním. Počet buniek je špecifikovaný na viac ako 500 miliárd jednotiek vytvárajúcich kolóniu na jeden gram. VINIFLORA® CH35 bol získaný z muštu Chardonnay selekciou podľa všetkých relevantných enologických kritérií (organoleptická čistota vína, vysoká tolerancia voči alkoholu, SO2 a nízkym hodnotám pH, žiadna tvorba nežiaducich produktov látkovej výmeny). Osobitný význam mala ďalej schopnosť, že ako suchý produkt dokáže priamo po naočkovaní rýchlo rozvíjať látkovú výmenu. Týmito vynikajúcimi vlastnosťami a svojim neporovnateľne hospodárnym použitím spĺňa VINIFLORA® CH35 požiadavky pivničnej praxe v každom ohľade.

 

Dôležité upozornenie

Balenie VINIFLORA® CH35 smiete otvoriť až bezprostredne pred použitím. V otvorenom stave výrobok nemožno skladovať, rýchlo sa totiž inaktivuje vzdušným kyslíkom a vlhkosťou. Preto tiež v žiadnom prípade nerozdeľujte obsah balenia na použitie v prípade menších nádob, pretože v čase pobytu na vzduchu sa baktérie môžu zbytočne poškodiť. Ideálna pracovná teplota je 15 – 20 °C. Spracované mladé víno by malo byť nesírené (voľné SO2 max. 20 mg/l, celkové SO2 maximálne 45 mg/l). Preto skontrolujte pred použitím VINIFLORA® CH35, koľko SO2 víno obsahuje. Obsah alkoholu nesmie byť vyšší ako 14 % obj., hodnota pH nemá byť nižšia ako 3,0.

Veľmi dôležité je, aby uvedené faktory pôsobili spoločne. Ak víno takmer dosiahlo dva alebo viac z uvedených limitov, môže sa biologické odbúravanie kyseliny spomaliť alebo môže dokonca byť znemožnené. Na druhej strane môže kultúra tolerovať aj extrémnejšiu hodnotu niektorej z brzdiacich látok, pokiaľ je víno inak na biologické odbúravanie kyseliny vhodné. Biologické odbúravanie kyseliny začína obvykle 2 – 3 dni po očkovaní prípravkom VINIFLORA® CH35 a je dokončené – podľa vonkajších podmienok – ca. po 1 – 2 týždňoch. Pretože VINIFLORA® CH35 odbúrava citrany cez diacetyl na nevnímateľné konečné produkty, je možné ho používať aj na cielenú harmonizáciu vína. Toto odbúravanie vykonáva aj živé kvasinky. Ak si neprajete žiadnu diacetylovú nótu, pridajte VINIFLORA® CH35 ešte pred 1. stáčaním a sírenie mladého vína vykonajte najskôr po dosiahnutí požadovanej hodnoty diacetylu.

 

Bezpečnosť

Pri použití v súlade s určením a pri odbornej aplikácii VINIFLORA® CH35 nie sú známe žiadne negatívne účinky. Pretože VINIFLORA® CH35 je možné ľahko zamiešať, neprináša aplikácia žiadne zdravotné riziká.


 

Skladovanie

VINIFLORA® CH35 sa balí plyno- a vodotesne do viacvrstvovej hliníkovej fólie. Dlhodobé skladovanie je nutné vykonávať pri –18 °C (hlboké chladenie). Za týchto podmienok zaručujeme plnú aktivitu po dobu najmenej 24 mesiacov. Pri + 20 °C aktivita zostáva zachovaná najmenej 6 mesiacov. Až do použitia by sa VINIFLORA®CH35 mal uchovať za uvedených podmienok. Prispôsobenie teplote vína nie je nutné. Teplota nad 30 ° C poškodzuje baktérie a preto je nutné sa jej bezpodmienečne vyvarovať!

 

Druhy balenia

Na 10 hl vína: kartón (4 sáčky z viacvrstvovej hliníkovej fólie) - číslo výrobku 93.446.901


25 hl vína: balenie (viacvrstvová hliníková fólia) - číslo výrobku 93.446.905


Číslo colného sadzobníka: 3002 90 50


 

Overovaná akosť

VINIFLORA® CH35 vyhovuje všetkým príslušným zákonným predpisom pre výrobu vína a počas procesu výroby sa pravidelne kontroluje jeho stále vysoká akosť. Tieto skúšky zahŕňajú ako technické kritériá funkčnosti, tak aj potravinársku nezávadnosť. Prísne kontroly sa ďalej vykonávajú priamo pred konečným balením a počas neho.

Kategória: LIPERA SK NEW
Hmotnosť: 0.1 kg
EAN: 010002
Výroba vína podľa farby: Červené, Biele, Ružové
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Biele, Červené, Ružové
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola