Kvasinky Aktiv Hefe 8, 20 g
Vhodné najmä pre: Frankovka, Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder,
Aróma: Aróma tmavého ovocia, ako napr. černice, ríbezle, čerešne, klasický „typ Pinot“
Popis: Rovnomerné, nie príliš rýchle kvasenie, toleruje mušty chudobné na živiny, tolerancia voči alkoholu do 16 % obj., Vhodné pre barikové vína kvasenie: 25 - 28 °C



Kvasinky tvoriace arómu lesných plodov, napr. černice, maliny, jahody. Majú vysokú toleranciu alkoholu do 16%, sú vhodné pre barrique. Odporúčaná teplota kvasenia: 25–28°C.
Použitie a dávkovanie: Pripravte si správnu dávku kvasiniek na množstvo muštu, ktorý chcete kvasiť. Za normálnych podmienok kvasenia: 15-20 g/hl. Za ťažkých podmienok kvasenia: 30-50 g/hl.
Príprava zákvasu: Na 1 diel suchých kvasiniek pridajte 5 dielov muštu a 5 dielov teplej vody (30-40 °C). Kvasinky aktivujte 15-20 minút. Ľahko premiešajte. Tvorba penovej korunky ukazuje aktivitu kvasiniek. Nechajte vychladnúť cca na 20 ° C a následne pridajte do muštu a premiešajte. Pri mušte / rmute pod 15 °C nechajte vychladnúť na maximálny rozdiel 7 °C.
Skladovanie: Skladujte v chlade a suchu. Kvasinky možno v neporušenom balení skladovať pri 5-15 ° C počas troch rokov.
Na krátku dobu ich možno skladovať aj pri teplote 25 °C. Otvorené balenie tesne uzavrite av najbližšom čase spotrebujte.
Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378
Kategória: | Prípravky |
---|---|
Hmotnosť: | 0.02 kg |
EAN: | 080032 |
Výroba vína podľa farby: | Červené |
Krajina pôvodu: | |
Odroda vína: | |
Región/Oblasť PL: | |
Oblasť: | |
Výroba vína podľa farby: | Červené |
Klasifikácia: | |
Región/Oblasť SK: | |
Obsah cukru: | |
Štýl : | |
Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.