Flotačná želatína 25 kg

Vysoko čistá potravinárska želatína na krášlenie nápojov.

Položka bola vypredaná…
Dostupnosť Na objednávku
Kód: 070013
572,48 € 465,43 € bez DPH
Flotačná želatína 25 kg
Flotačná želatína 25 kg
Novinka
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

SIHA Gelatine flotačná je vysoko čistá potravinárska želatína na krášlenie nápojov. Je vhodná najmä na flotáciu hroznových muštov a ovocných štiav. Prípravok má vysoko kladný náboj reagujúci ihneď veľmi intenzívne so záporne nabitými koloidmi nápoja, napr. s trieslovinami a zvyškami pektínu. Tieto látky sa potom vyzrážajú spoločne so želatínou.


Špecifické výhody:
SIHA Gelatine flotačná: } Vysoká adsorpčná schopnosť voči negatívne nabitým trieslovinám a zvyškom pektínu. } Dobrá rozpustnosť pri 45 – 55 °C. } Prirodzená bielkovina o vysoko čistej potravinárskej kvalite s vysokou schopnosťou gelovatenia.

 

Použitie:
SIHA Gelatine flotačná je nutné pred použitím rozpustiť. Rozpúšťanie vykonajte v malom množstve vody. Z dôvodu jej veľkej schopnosti gelovatenia a vysokej hodnoty Bloom rozpustite a spracujte túto želatínu vždy za tepla.

Príprava:
Najlepší účinok želatíny docielite, keď ju necháte najskôr 15 – 30 minút napučať v 5-násobnom množstve studenej vody. SIHA Gelatine flotačná vpravujte do vody tak, aby bola zo všetkých strán zmáčaná a nedochádzalo k tvorbe hrudiek. Po napučaní za intenzívneho miešania rozpustite želatínu pridaním horúcej vody. Teplota roztoku by mala byť 45 – 55 °C. Takto vyrobený roztok je možné priamo používať na flotáciu. Spracovanie musí prebiehať za tepla, pretože pri ochladení pod 35 °C dôjde ku gelovateniu.


Funkčný princíp:
Bez predošlej enzýmácie nie je výkonná flotácia možná. Enzým rozštiepi dlhé reťaze pektínov, ktoré želatína potom môže obaliť. Bez enzýmácie je flotačný výkon výrazne nižší a potreba želatíny sa zvyšuje (pozri tiež: Pokyny pre užívateľov - flotácia).

 

Dávkovanie:
Dávka je spravidla 5 – 7 g/hl pri ťažkom hrozne 8 – 15 g/hl


Vlastnosti výrobku:
SIHA Gelatine flotačná je čistá potravinárska želatína s vysokou schopnosťou gelovatenia. Získa sa tak ako všetky druhy želatíny šetrnou hydrolýzou kolagénu (proteínu z kosti a kože). Chemickými a termickými vplyvmi dôjde k rozloženiu pôvodne komplikovanej vláknitej štruktúry na jednoduchšie niťovité koloidy. Tie sa šetrne sušia a rozomelú. Správne zvolené Bloomovo číslo 180 – 200 Bloom zaručuje dobrú schopnosť vyzrážania trieslovín a intenzívnu tvorbu vločiek pri flotácii. SIHA Gelatine flotačná je prírodná bielkovina a fyziologicky úplne nezávadná a pri hodnotách pH muštu, vína alebo ovocnej šťavy má kladný náboj. Preto intenzívne reaguje s negatívne nabitými koloidmi vyskytujúcimi sa v nápoji, napr. s trieslovinami alebo zvyškami pektínu, ale aj s pridaným negatívne nabitým flokulačným činidlom, napr. so soľom kremičitým, bentonitom a tanínom. SIHA Gelatine flotačná sa pri správne čeriacej kombinácii opäť úplne vyzráža.


Bezpečnosť:
Pri použití v súlade s určením a pri odbornej aplikácii nie sú známe žiadne negatívne účinky. Ďalšie údaje o bezpečnosti viď bezpečnostný list EU, ktorý Vám na vyžiadanie radi zašleme.


Skladovanie:
SIHA Gelatine flotačná sa vyrába, balí a skladuje až do doby expedície s najväčšou starostlivosťou. Ako prírodná bielkovina je to vysoko účinný adsorpčný prostriedok, ktorý pri nesprávnom skladovaní môže prijímať cudzie zápachy. Preto ju skladujte vždy v dobre uzavretom obale na chladnom, pachovo neutrálnom, suchom a dobre vetranom mieste.


Druhy balenia:
SIHA Gelatine flotačná má číslo tovaru 97.109 a dodáva sa v týchto druhoch balení: 5 kg polyetylénový sáčok 25 kg vrece z polyetylénu a papiera Číslo colného sadzobníka: 3503 00 10


Overovaná akosť:
Pri SIHA Gelatine flotačnej sa počas procesu výroby stále kontroluje rovnomerne vysoká akosť výrobku. Tieto skúšky zahŕňajú ako technické kritériá funkčnosti, tak aj potravinársku nezávadnosť. Prísne kontroly sa ďalej vykonávajú priamo pred konečným balením a počas neho. SIHA Gelatine flotačná zodpovedá kritériám čistoty Medzinárodného kódexu vinárskych prostriedkov a predpisom nemeckej vinárskej vyhlášky.

Kategória: Výroba vína
Hmotnosť: 25 kg
EAN: 070013
Výroba vína podľa farby: Červené, Biele, Ružové
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Biele, Červené, Ružové
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola