Kvasinky Rose, 500 g
Vynikajúca ovocná a kvetinová aróma, typická pre ružové vína. So zvýšenou tvorbou glycerolu.



Vybrané aktívne suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.
iYeast Rosè je kmeň kvasiniek vybraný na výrobu ružových vín moderného, sviežeho a ovocného štýlu. Používa sa aj pri výrobe mladých bielych vín s voňavým a vytrvalým profilom, s kvetinovými a ovocnými tónmi (citrus, broskyňa, ananás).
Výborné výsledky boli dosiahnuté aj pri aromatických odrodách, ako sú Chardonnay, Pinot grigio a Moscato. Odporúča sa aj pre neutrálne odrody s nízkym obsahom aromatických látok, napríklad Trebbiano a Garganega.
Enologické vlastnosti
-
bezpečné a efektívne kvasenie pri teplotách 15–18 °C, aj v ťažkých podmienkach
-
nízka produkcia prchavých kyselín
-
minimálna tvorba siričitanov (SO₂)
-
vysoká fermentačná vitalita so zníženou penivosťou
-
nízka tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznovej
-
znížená tvorba peny pri stredne nízkych teplotách
-
vysoká odolnosť voči inhibičným faktorom fermentácie
-
nízka produkcia amylalkoholov
Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 20–30 g/hl (v závislosti od zdravotného stavu hrozna a rozhodnutia vinára).
Rehydratácia: rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode s teplotou 35–40 °C, dobre homogenizujte, nechajte 10–15 minút odstáť a potom pridajte prípravok ACTIVE POWER v dávke 20–30 g/hl na zabezpečenie a optimalizáciu fázy množenia buniek.
Balenie a uchovávanie
Vákuovo balené 0,5kg vrecká v kartónoch po 10 kg.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Produkt zodpovedá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametre
-
Nesacharomycetné kvasinky: < 500 ufc/g
-
Mliečne baktérie: < 500 ufc/g
-
Plesne: < 50 ufc/g
-
Octové baktérie: < 50 ufc/g
-
Koliformné baktérie: < 50 ufc/g
-
E. coli/g: neprítomná
-
Staphylococcus ufc/g: neprítomný
-
Salmonella/25 g: neprítomná
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Kvasinky |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 080142 |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Ružové |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Ružové |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
