Bentonit Calcica, 25 kg
Calcica je prírodný vápenatý bentonit v práškovej forme určený na čírenie muštov a vín, ktorý zabezpečuje rýchlu sedimentáciu a minimálne straty vína.



Calcica je prírodný bentonit vápenatého typu v práškovej forme, určený na čírenie muštov a vín.
Technologické vlastnosti
Calcica je určená na použitie v rôznych fázach vinifikácie – pred kvasením, počas fermentácie aj pri hotových vínach. V mušte znižuje množstvo bentonitu potrebného na dosiahnutie bielkovinovej stability vína.
Vyznačuje sa veľmi dobrou sedimentačnou rýchlosťou, čo zabezpečuje rýchle čírenie a veľmi malý objem sedimentu, vďaka čomu sú straty vína minimálne.
Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 20–150 g/hl podľa stupňa bielkovinovej nestability.
Návod na použitie:
-
Bentonit nikdy nepripravujte priamo vo víne – stráca tým účinnosť.
-
Prírodné vápenaté bentonity majú nízku schopnosť napučiavania, preto ich možno použiť krátko po príprave.
-
Použitie vhodného miešacieho zariadenia (fining connector) je silne odporúčané.
Príprava:
-
Nasypte Calcicu do vody a miešajte, kým nie sú navlhčené všetky častice a rozpustené hrudky. Pripravte maximálne 10% roztok (100 g produktu na 1 liter vody).
-
Nechajte napučať aspoň 1 hodinu.
-
Znova premiešajte, kým sa nevytvorí homogénny gél – bentonit je pripravený na použitie.
Upozornenie
Produkt je určený na enologické a výhradne profesionálne použitie. Používajte v súlade s platnými predpismi.
Balenie a uchovávanie
25kg balenie.
Skladujte v uzavretom obale, chránenom pred svetlom, v suchu a bez cudzích pachov. Po otvorení spotrebujte čo najskôr.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | LIPERA SK NEW |
|---|---|
| Hmotnosť: | 25 kg |
| EAN: | 020307 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
