Kvasinky Bollicine, 500 g
iYeast Bollicine™ sú vybrané aktívne suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae z oblasti Champagne určené na výrobu a refermentáciu šumivých vín



Vybrané aktívne suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, bez GMO.
Kvasinky vybrané v oblasti Champagne. Vhodné na výrobu šumivých základov a na refermentácie vín vyrábaných metódou tradičnou (Champenoise) aj metódou Charmat.
Vďaka vysokej fermentačnej kapacite je možné tento kmeň použiť v akýchkoľvek podmienkach kvasenia. iYeast Bollicine™ zvýrazňuje arómy terpénového typu, dodáva sviežosť a ľahký citrusový tón. Výborné výsledky dosahuje u odrôd Chardonnay a Pinot grigio.
Vďaka svojej fruktolibnej povahe je užitočný pri dokvasovaní slabých alebo vysokých alkoholových fermentácií, pokiaľ je inokulovaný spoločne s iným kmeňom kvasiniek. Možno ho použiť aj pri zastavených fermentáciách v dávke 40 g/hl.
Enologické vlastnosti
• vysoká fermentačná sila
• skrátená latencia
• vysoká tolerancia k alkoholu (až 21,3 % obj.)
• pravidelný priebeh fermentácie aj pri nízkych teplotách (až 8 °C)
• nízka tvorba prchavých kyselín (0,20 g/l v kyseline octovej)
• nízka tvorba SO2
• nízka tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznovej
• takmer žiadna tvorba peny pri stredných a nižších teplotách
• rýchle fermentácie a refermentácie v širokom rozmedzí pH
• vysoká odolnosť voči inhibičným faktorom fermentácie
• nízka tvorba amylalkoholov
Dávkovanie a použitie
Odporúčané dávky sa môžu líšiť v závislosti od zdravotného stavu hrozna a rozhodnutia vinára:
• červené, biele a ružové vinifikácie: 20–30 g/hl
• druhotná fermentácia (prise de mousse): 10 g/hl
• refermentácia: 30 g/hl
Rehydratácia: rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode s teplotou 35–40 °C, dobre homogenizujte, nechajte 10–15 minút odstáť a potom pridajte prípravok ACTIVE POWER v dávke 20–30 g/hl pre zaistenie a optimalizáciu fázy množenia buniek.
Balenie a uchovávanie
Vákuovo balené 0,5 kg vrecká v kartónoch po 10 kg.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Produkt zodpovedá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametre
• Nesacharomycetné kvasinky: < 500 ufc/g
• Mliečne baktérie: < 500 ufc/g
• Plesne: < 50 ufc/g
• Octové baktérie: < 50 ufc/g
• Koliformné baktérie: < 50 ufc/g
• E. coli/g: neprítomná
• Staphylococcus ufc/g: neprítomný
• Salmonella/25 g: neprítomná
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | LIPERA SK NEW |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 080129 |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Ružové, Sekt |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Ružové, Sekt |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
