Kvasinky Vitilevure LB Rosé 0,5 kg
VITI LEVURE® LB ROSÉ sú kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené na výrobu ovocných a guľatých ružových vín s vysokou produkciou glycerolu.



VITI LEVURE® LB ROSÉ sú aktívne suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae, ktoré boli vybrané v regióne Maine & Loire (Francúzsko) pre schopnosť produkovať amylické arómy a vysokú produkciu glycerolu. Sú cenené na výrobu ovocných a guľatých ružových vín určených na rýchle uvedenie na trh.
Enologické vlastnosti
• Vysoká produkcia amylových aromatických zlúčenín.
• Vysoká produkcia glycerolu pre vytvorenie guľatého a ovocného profilu vína.
• Rýchla fermentácia v širokom rozsahu teplôt.
• Nízka tvorba SO₂, H₂S, prchavých kyselín a peny.
• Ideálne pre svieže ružové vína určené na skoré fľašovanie.
Mikrobiologické a enologické vlastnosti
Druh: Saccharomyces cerevisiae
Killer faktor: neutrálny kmeň
Alkoholová tolerancia: 14 % obj.
Fermentačná teplota: 15–32 °C
Fermentačná kinetika: rýchla
Produkcia SO₂: pomerne nízka (15 mg/l v štandardnom médiu)
Produkcia H₂S: veľmi nízka
Produkcia peny: nízka
Produkcia prchavých kyselín: nízka
Produkcia glycerolu: vysoká (8 g/l v štandardnom médiu)
Nutričné nároky: nízke
Dávkovanie
Odporúčaná dávka: 20 g/hl
Návod na použitie
Rehydrujte kvasinky v 10-násobnom objeme vody s teplotou 35–37 °C v čistej nádobe.
Jemne premiešajte a nechajte 20 minút stáť.
Privyknite kvasinky na teplotu muštu postupným pridávaním muštu – teplotný rozdiel medzi zákvasom a muštom by nemal presiahnuť 10 °C.
Zákvas pridajte do muštu prečerpávaním.
Rehydratačný proces by nemal presiahnuť 45 minút.
Rehydratácia priamo v mušte sa neodporúča.
Pri vysoko čiřených muštoch sa odporúča pridať PREFERM®.
Balenie a uchovávanie
0,5 kg vrecko – balenie 20 × 0,5 kg.
Skladujte v chlade a suchu, v pôvodnom obale. Trvanlivosť až 4 roky. Po otvorení spotrebujte čo najrýchlejšie.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | LIPERA SK NEW |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 080733 |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
