Acetox Vin Blanc, 1 kg
Acetox VB je prípravok s obsahom metabisulfitu draselného a ellagového tanínu, určený na ochranu vína pred oxidáciou a rozvojom nežiaducich mikroorganizmov.



Acetox VB zabraňuje oxidácii a rozvoju mikroorganizmov, ktoré môžu spôsobovať senzorické vady vína.
Technologické vlastnosti
Vďaka svojmu antiseptickému účinku pomáha Acetox VB vínu lepšie odolávať množeniu mikroorganizmov. Pri kontakte s vínom uvoľňuje 50 % SO₂ (napr. 100 g produktu uvoľní 50 g SO₂).
Prítomnosť ellagového tanínu posilňuje antioxidačný účinok oxidu siričitého a obmedzuje jeho väzbu.
Acetox VB je praktický, ľahko použiteľný a umožňuje presné dávkovanie. Použitie sa odporúča najmä pri vínach, ktoré majú tendenciu viazať SO₂.
Dávkovanie a spôsob použitia
Maximálna povolená dávka: podľa platných právnych predpisov o maximálnom množstve celkového SO₂ pre jednotlivé typy vín (biele, ružové, červené, sladké a pod.).
Rozpusťte v desaťnásobnom objeme vína a vmiešajte do celkového objemu pomocou čerpadla alebo systému Venturi.
Zloženie
Metabisulfid draselný E224 (94 %), ellagové taníny (6 %).
Balenie a uchovávanie
1kg vrecká, kartón 25 × 1kg.
Skladujte v pôvodnom uzavretom obale, chránenom pred svetlom, v suchu a bez cudzích pachov. Po otvorení spotrebujte čo najskôr.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Ošetrenie odkaleného muštu a kalov |
|---|---|
| Hmotnosť: | 1 kg |
| EAN: | 020314 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
