Kvasinky SO Classic CE, 500 g
SO.CLASSIC CE sú kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené na rýchly štart fermentácie s vysokou aromatickou čistotou a stabilným priebehom kvasenia.



SO.CLASSIC CE sú aktívne suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené na rýchly štart alkoholového kvasenia. Poskytujú veľmi dobrý fermentačný výkon, aromatickú aj chuťovú čistotu a rešpektujú odrodový charakter vína.
Enologické vlastnosti
• Veľmi dobrá fermentačná kapacita
• Aromatická a chuťová čistota
• Zachovanie odrodového prejavu
Fermentačné charakteristiky
Druh: S. cerevisiae
Killer faktor: citlivý
Fermentačná kinetika: stredná
Optimálna teplota AF: 12–32 °C
Odolnosť voči etanolu: 14,0 % obj.
Nutričné nároky: stredné až vysoké
Produkcia glycerolu: stredná
Produkcia prchavých kyselín: nízka
Produkcia SO₂: nízka
Produkcia H₂S: nízka
Dávkovanie
20 g/hl
Návod na použitie
Rozptýľte aktívne suché kvasinky v 10-násobnom množstve zmesi vody a muštu v pomere 1:1 pri teplote 35–40 °C.
Príklad: 500 g kvasiniek do zmesi 2,5 l vody a 2,5 l muštu pri 37 °C. Nechajte 20 minút stáť a potom jemne homogenizujte.
Ak je teplotný rozdiel medzi zákvasom a muštom 10 °C alebo menší, pridajte zákvas priamo do muštu.
V opačnom prípade zdvojnásobte objem zákvasu muštom, počkajte 10 minút, jemne premiešajte a potom pridajte do muštu.
Upozornenie
Produkt je určený na enologické a výhradne profesionálne použitie. Používajte v súlade s platnými predpismi.
Balenie a uchovávanie
500 g a 10 kg.
Skladujte v pôvodnom obale na chladnom a suchom mieste. Po otvorení ihneď spotrebujte.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Prípravky |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 080710 |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
