Kvasinky Vialatte Ferm R96, 500 g
VIALATTE FERM® R96 sú kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené na výrobu červených vín s komplexným, ovocným a korenistým aromatickým profilom.



VIALATTE FERM® R96 sú aktívne suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené na výrobu červených vín s ovocným, korenistým a komplexným aromatickým profilom, s tónmi červeného a čierneho bobuľového ovocia a korenia. Sú vhodné pre medzinárodné odrody, ako sú Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah a Mourvèdre.
Enologické vlastnosti
• Kontrola alkoholového kvasenia.
• Výroba ovocných, komplexných a korenistých červených vín určených na krátke až stredné zrenie.
• Zabezpečujú veľmi dobrú konzistenciu štýlu výsledného vína bez ohľadu na pôvod hrozna.
• Vhodné aj na výrobu lisovaných rosé vín alebo na maskovanie nadbytku pyrazínov v mušte.
Fermentačné charakteristiky
Druh: S. cerevisiae
Killer faktor: citlivý
Fermentačná kinetika: stredná
Optimálna teplota AF: 15–28 °C
Odolnosť voči etanolu: 16,0 % obj.
Nutričné nároky: vysoké
Produkcia prchavých kyselín: nízka
Produkcia SO₂: stredná až nízka
Dávkovanie
Rehydratácia: 20 g/hl
Návod na použitie
Rozptýľte aktívne suché kvasinky v 10-násobnom množstve zmesi vody a muštu v pomere 1:1 pri teplote 35–40 °C.
Príklad: 500 g kvasiniek do zmesi 2,5 l vody a 2,5 l muštu pri 37 °C. Nechajte 20 minút stáť a potom jemne homogenizujte.
Ak je teplotný rozdiel medzi zákvasom a muštom 10 °C alebo menší, pridajte zákvas priamo do muštu. V opačnom prípade zdvojnásobte objem zákvasu muštom, počkajte 10 minút, jemne premiešajte a následne pridajte do muštu.
Upozornenie
Produkt je určený na enologické a výhradne profesionálne použitie. Používajte v súlade s platnými predpismi.
Balenie a uchovávanie
500 g a 10 kg.
Skladujte v pôvodnom obale na chladnom a suchom mieste. Po otvorení ihneď spotrebujte.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Prípravky |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 080705 |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
