Kvasinky Passion Fruit, 500 g

Intenzívna aróma tvorená tiolovou zložkou pripomínajúcou marakuju, tropické ovocie a kvetinové tóny

Dostupnosť Skladem (210 ks)
Kód: 080136
44,72 € 36,36 € bez DPH
Kvasinky Passion Fruit, 500 g
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

Vybrané aktívne suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.

iYeast PassionFruit je kmeň kvasiniek vybraný predovšetkým na zvýraznenie aromatických molekúl charakteristických pre odrodu Sauvignon blanc. Špecificky podporuje vznik tiolových odrodových aróm (4MMP) a zároveň produkuje významné množstvo fermentačných esterov. Výsledkom sú tropické tóny pripomínajúce mučenku, ružový grep, mango a minerálne či slané tóny.

Vhodné aj pre Gewurztraminer, Riesling, Viognier, Müller Thurgau a Albariño. Zaujímavé výsledky boli dosiahnuté u Chardonnay s moderným technologickým profilom. Ideálne je použitie aj pri výrobe a refermentácii šumivých vín nového štýlu.

Použitie iYeast PassionFruit zaisťuje bezpečný a pravidelný priebeh fermentácie aj pri nízkych teplotách (10 °C). Vysoká fermentačná sila kvasiniek pomáha znížiť potrebu použitia oxidu siričitého v ďalších fázach školenia vína.

Kvasinka je vhodná na výrobu bielych vín s výraznou aromatickou intenzitou aj v náročných podmienkach vinifikácie.

Enologické vlastnosti

•výborná fermentačná schopnosť


•vysoká tolerancia k alkoholu (až 18 % obj.)


•odolnosť voči nízkym teplotám kvasenia (10–16 °C)


•killer faktor s prevahou nad autochtónnou mikroflórou


•odolnosť voči zmenám zákalovitosti


•silná produkcia odrodových a fermentačných aróm (exotické ovocie)


•nízka produkcia H2S


•nízka produkcia prchavých kyselín


Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 20 – 30 g/hl (v závislosti od zdravotného stavu hrozna a rozhodnutia vinára).

Rehydratácia: rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode s teplotou 35–40 °C, dobre homogenizujte, nechajte 10–15 minút odstáť a potom pridajte prípravok ACTIVE POWER v dávke 20–30 g/hl pre zaistenie a optimalizáciu fázy množenia buniek.

Balenie a uchovávanie
Vákuovo balené 0,5kg vrecká v kartónoch po 10 kg.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Produkt zodpovedá Codex Oenologique International.

Mikrobiologické parametre

•Nesacharomycetné kvasinky: < 500 ufc/g


•Mliečne baktérie: < 500 ufc/g


•Plesne: < 50 ufc/g


•Octové baktérie: < 50 ufc/g


•Koliformné baktérie: < 50 ufc/g


•E. coli/g: neprítomná


•Staphylococcus ufc/g: neprítomný


•Salmonella/25 g: neprítomná


V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.

Kategória: Výroba vína
Hmotnosť: 0.5 kg
EAN: 080136
Výroba vína podľa farby: Biele, Ružové
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Biele, Ružové
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola