Kvasinky Passion Fruit, 500 g
Intenzívna aróma tvorená tiolovou zložkou pripomínajúcou marakuju, tropické ovocie a kvetinové tóny



Vybrané aktívne suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.
iYeast PassionFruit je kmeň kvasiniek vybraný predovšetkým na zvýraznenie aromatických molekúl charakteristických pre odrodu Sauvignon blanc. Špecificky podporuje vznik tiolových odrodových aróm (4MMP) a zároveň produkuje významné množstvo fermentačných esterov. Výsledkom sú tropické tóny pripomínajúce mučenku, ružový grep, mango a minerálne či slané tóny.
Vhodné aj pre Gewurztraminer, Riesling, Viognier, Müller Thurgau a Albariño. Zaujímavé výsledky boli dosiahnuté u Chardonnay s moderným technologickým profilom. Ideálne je použitie aj pri výrobe a refermentácii šumivých vín nového štýlu.
Použitie iYeast PassionFruit zaisťuje bezpečný a pravidelný priebeh fermentácie aj pri nízkych teplotách (10 °C). Vysoká fermentačná sila kvasiniek pomáha znížiť potrebu použitia oxidu siričitého v ďalších fázach školenia vína.
Kvasinka je vhodná na výrobu bielych vín s výraznou aromatickou intenzitou aj v náročných podmienkach vinifikácie.
Enologické vlastnosti
•výborná fermentačná schopnosť
•vysoká tolerancia k alkoholu (až 18 % obj.)
•odolnosť voči nízkym teplotám kvasenia (10–16 °C)
•killer faktor s prevahou nad autochtónnou mikroflórou
•odolnosť voči zmenám zákalovitosti
•silná produkcia odrodových a fermentačných aróm (exotické ovocie)
•nízka produkcia H2S
•nízka produkcia prchavých kyselín
Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 20 – 30 g/hl (v závislosti od zdravotného stavu hrozna a rozhodnutia vinára).
Rehydratácia: rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode s teplotou 35–40 °C, dobre homogenizujte, nechajte 10–15 minút odstáť a potom pridajte prípravok ACTIVE POWER v dávke 20–30 g/hl pre zaistenie a optimalizáciu fázy množenia buniek.
Balenie a uchovávanie
Vákuovo balené 0,5kg vrecká v kartónoch po 10 kg.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Produkt zodpovedá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametre
•Nesacharomycetné kvasinky: < 500 ufc/g
•Mliečne baktérie: < 500 ufc/g
•Plesne: < 50 ufc/g
•Octové baktérie: < 50 ufc/g
•Koliformné baktérie: < 50 ufc/g
•E. coli/g: neprítomná
•Staphylococcus ufc/g: neprítomný
•Salmonella/25 g: neprítomná
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
Kategória: | Výroba vína |
---|---|
Hmotnosť: | 0.5 kg |
EAN: | 080136 |
Výroba vína podľa farby: | Biele, Ružové |
Krajina pôvodu: | |
Odroda vína: | |
Región/Oblasť PL: | |
Oblasť: | |
Výroba vína podľa farby: | Biele, Ružové |
Klasifikácia: | |
Región/Oblasť SK: | |
Obsah cukru: | |
Štýl : | |
Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.