Vaječný bielok, 1 kg
Lafood Albufine je prírodný albumínový prípravok z vaječného bielka určený na čírenie červených a ružových vín, ktorý zjemňuje triesloviny a zlepšuje harmóniu a čistotu vína.



Lafood Albufine je prírodný prípravok na báze albumínu z vaječného bielka, vyvinutý na čírenie červených a ružových vín. Je účinný pri odstraňovaní trpkých a zvieravých tanínov, ktoré sa nachádzajú vo vínach s nadmernou štruktúrou, bez straty farby alebo aromatických zložiek.
Technologické použitie
Lafood Albufine má schopnosť selektívne viazať nadbytočné fenolické zlúčeniny vďaka svojej vysokej afinitě k polyfenolom, čím napomáha zjemneniu vína a dosiahnutiu harmonickejšej chuti. Vďaka svojmu zloženiu zachováva odrodový profil a prispieva k zvýšeniu lesku a čistoty vína po filtrácii.
Odporúča sa pre:
-
červené vína s nadmernou trieslovinou alebo hrubou štruktúrou,
-
ružové vína vyžadujúce zjemnenie a stabilizáciu,
-
vína s horkými alebo zvieravými tónmi po fermentácii.
Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 3–15 g/hl podľa požadovaného účinku.
Lafood Albufine rozpusťte v 5–10násobnom množstve studenej vody, za stáleho miešania nechajte niekoľko minút hydratovať a potom pridajte do vína. Po aplikácii víno dobre premiešajte a po 2–5 dňoch stočte z usadeniny.
Balenie a uchovávanie
1kg vrecká.
Skladujte na chladnom a suchom mieste, mimo priameho slnečného žiarenia.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Výroba vína |
|---|---|
| Hmotnosť: | 1 kg |
| EAN: | 070010 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
