Bentonit Calcica, 25 kg
Prírodný vápenatý bentonit špeciálne formulovaný pre veľmi nízku tvorbu sadlín.



CALCICA je prírodný bentonit vápenatý.
OENOLOGICKÉ VLASTNOSTI
CALCICA poskytuje vynikajúce výsledky ako u muštu tak aj u vína. Použitie prípravku v mušte znižuje množstvo bentonitu potrebného pre víno, aby sa odstránili nestabilné proteíny. CALCICA bol vyvinutý špeciálne za účelom získania veľmi malého množstva sadlín aj pri použití vo vysokých dávkach.
POUŽITIE
CALCICA môže byť použitý na začiatku do muštu ale aj do vína na stabilizáciu bielkovín.
DÁVKOVANIE
Dávkovanie do muštu aj vína: 20 až 150 g/hl.
POKYNY NA POUŽITIE
Rozptyľte CALCICA vo vode a zamiešajte. Uistite sa, že všetok prášok je zmiešaný s vodou, aby nevznikli hrudky (10% roztok maximálne – 100 g na liter vody). Nechajte napučiavať aspoň 1 hodinu, potom opäť zamiešajte, aby sa vytvoril gél. (prírodné bentonity vápenaté napučiavajú len nepatrne, preto môžu byť rýchlo použité). CALCICA je teraz pripravená na použitie. Dôrazne sa odporúča použiť číriaci konektor.
Opatrenia na použitie:
Výrobok na oenologické a profesionálne použitie. Používajte v súlade s platnými predpismi.
ZLOŽENIE
Prírodný bentonit vápenatý.
SKLADOVANIE
Skladujte v neotvorenom, uzavretom obale na temnom, suchom a vetranom mieste. Po otvorení urýchlene spotrebujte. Spotrebujte do dátumu uvedeného na balení.
Kategória: | Bentonity |
---|---|
Hmotnosť: | 25 kg |
EAN: | 020307 |
Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové |
Krajina pôvodu: | |
Odroda vína: | |
Región/Oblasť PL: | |
Oblasť: | |
Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové |
Klasifikácia: | |
Región/Oblasť SK: | |
Obsah cukru: | |
Štýl : | |
Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.