Baktérie VINIFLORA CH11 LS, 100 hl

Prípravok určený na biologické odkyslenie pri výrobe bielych a ružových vín.

Položka bola vypredaná…
Dostupnosť Na objednávku
Kód: 010022
420 € 341,46 € bez DPH
Baktérie VINIFLORA CH11 LS, 100 hl
Baktérie VINIFLORA CH11 LS, 100 hl
Novinka
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

VINIFLORA® CH11 je novým prípravkom Oenococcus oeni selektovaným z nemeckého rizlingového muštu, určený na biologické odkyslenie pri výrobe bielych a ružových vín. Kultúra na priame očkovanie VINIFLORA® CH11 je vhodná najmä na simultánne očkovanie v štádiu muštu s nízkou hodnotou pH a nízkou teplotou kvasenia (~14 °C). Veľká malolaktická aktivita VINIFLORA® CH11 zaistí pri simultánnom očkovaní mimoriadne rýchle a úplné odbúravanie kyseliny.


 

Špecifické výhody VINIFLORA® CH11 sú:


najvyššia vitalita a rozvíjanie aktivity vo víne, preto použiteľný priamo ako suchý produkt (bez reaktivácie) univerzálne použiteľný pre biele a ružové vína vhodný najmä na simultánne očkovanie, ak sú parametre muštu vhodné malá tvorba diacetylu hodnota pH ≥ 3,0 tolerancie voči alkoholu do 15 % obj. teplota kvasenia ≥ 14 °C pri simultánnom očkovaní žiadna tvorba histamínu (biogénneho amínu) spoľahlivo zabráni spontánnemu nežiaducemu odbúravaniu kyseliny vytvára harmonické, biologicky stabilné biele a rosé vína


 

  Použitie a dávkovanie

VINIFLORA® CH11 sa dodáva vo vrecúškach na 25 hl vína. Použitá dávka nesmie byť menšia ako odporúčané množstvo. Menšie dávkovanie zvýhodňuje bakteriálnu spontánnu flóru a ohrozuje odbúravanie kyseliny jablčnej. VINIFLORA® CH11 je vhodný najmä na simultánne očkovanie a na očkovanie bezprostredne po dokončení alkoholického kvasenia. Suchý produkt sa vsype priamo do vína. Je nutné ho zamiešať bez zanesenia kyslíka. Tank alebo nádobu udržujte počas BOK pokiaľ možno plnú až po uzáver/zátku.


 

Vlastnosti výrobku

VINIFLORA® CH11 je vysoko čistý koncentrát z buniek Oenococcus oeni sušených vymrazovaním. VINIFLORA ® CH11 bol selektovaný z nemeckého rizlingového muštu podľa všetkých relevantných enologických kritérií (organoleptická čistota vín, veľká tolerancia voči alkoholu, nízkym teplotám a nízkej hodnote pH, bez tvorby nežiaducich produktov látkovej výmeny). Osobitný význam mala ďalej schopnosť ako suchý produkt priamo po očkovaní rýchlo rozvíjať látkovú výmenu. Vďaka týmto vynikajúcim vlastnostiam sa VINIFLORA® CH11 hodí najmä na simultánne očkovanie a pre svoju nedostižnú úspornosť spĺňa z každého hľadiska požiadavky pivničnej praxe.

 

Dôležité pokyny

 Balenie VINIFLORA® CH11 smiete otvoriť až bezprostredne pred použitím. V otvorenom stave nie je možné výrobok skladovať, vzdušný kyslík a vlhkosť ho rýchlo inaktivujú. Preto v žiadnom prípade nerozdeľujte obsah balenia pre viacnásobné použitie v malej nádobe, pretože počas pobytu na vzduchu sa môžu bunky baktérií zbytočne poškodiť. Ideálna pracovná teplota je 15 - 20 °C. Mladé víno na odbúravanie by malo byť nesírené (voľný SO 2 max. 20 mg/l, celkový SO 2 max. 30 mg/l pri hodnote pH ~ 3,0). Zistite preto obsah SO 2 vo víne pred použitím VINIFLORA® CH11. Obsah alkoholu nesmie byť vyšší ako 15 % obj., hodnota pH nesmie byť nižšia ako 3,0. Pri výbere čistej kultúry kvasiniek dbajte pri zamyslenom odbúravaní kyseliny (najmä pri simultánnom očkovaní) taktiež na to, aby ste vybrali kvasinky s malým sklonom k tvorbe SO 2 a nízkou spotrebou živín. Veľmi dôležité je, že uvedené faktory pôsobia synergeticky (rovnakým smerom). Ak dosiahlo víno takmer hranicu dvoch alebo viacerých faktorov, môže to spomaliť alebo dokonca znemožniť biologické odbúravanie kyseliny. Na druhej strane dokáže kultúra tolerovať aj extrémnejšie hodnoty brzdiacej látky, ak víno je inak na biologické odbúravanie kyseliny vhodné. Obvykle začína biologické odbúravanie kyseliny 2 – 3 dni po očkovaní VINIFLORA® CH11 a je ukončené cca. po 1 – 2 týždňoch (podľa vonkajších podmienok). Pretože VINIFLORA® CH11 odbúra citrát cez diacetyl v nezistiteľné konečné produkty, je možné prípravok používať aj na cielenú harmonizáciu. Toto odbúravanie vykonáva aj živé kvasinky. Ak nie je cieľom diacetylový tón, pridajte VINIFLORA® CH11 ešte pred 1. stáčaním a sírenie mladého vína nevykonávajte pred dosiahnutím požadovanej hodnoty diacetylu.

 

Bezpečnosť

Pri použití v súlade s určením a pri odbornom spracovaní VINIFLORA® CH11 nie sú známe žiadne negatívne účinky. Pretože VINIFLORA® CH11 je možné ľahko rozmiešať, neskrýva jeho aplikácia žiadne zdravotné riziko.


 

Skladovanie

VINIFLORA® CH11 sa balí plyno- a vodotesne do viacvrstvovej hliníkovej fólie. Dlhodobé skladovanie je nutné vykonávať pri -18 °C (v mrazničke). Za týchto podmienok zaručujeme plnú aktivitu po dobu najmenej 36 mesiacov. Pri +20 °C zostáva aktivita zachovaná najmenej 6 mesiacov. Až do použitia uchovajte VINIFLORA® CH11 v uvedených podmienkach. Prispôsobenie na teplotu vína nie je nutné. Teplota > 30 °C poškodzuje baktérie a preto je bezpodmienečne nutné sa jej vyvarovať

Kategória: Biologické odbúranie kyselín
Hmotnosť: 0.4 kg
EAN: 010022
Výroba vína podľa farby: Červené, Biele, Ružové
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Biele, Červené, Ružové
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola