Baktérie VINIFLORA CiNe LS, 100 hl

 

Hlboko mrazená koncentrovaná kultúra baktérií mliečneho kvasenia.

Položka bola vypredaná…
Dostupnosť Na objednávku
Kód: 010019
451,40 € 366,99 € bez DPH
Baktérie VINIFLORA CiNe LS, 100 hl
Baktérie VINIFLORA CiNe LS, 100 hl
Novinka
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

VINIFLORA® CiNe je hlboko mrazená koncentrovaná kultúra baktérií mliečneho kvasenia na biologické odbúravanie kyseliny jablčnej na kyselinu mliečnu bez tvorby diacetylu. Táto nová kultúra Oenococcus oeni neodbúrava v hroznovom mušte a vo víne prirodzene sa vyskytujúce kyselinu citrónovú na diacetyl, kyselinu octovú alebo 2,3-butandiol. Víno bude viac harmonické, jemnejšie a odrodovo typické bez senzorického prekrytia diacetylovou vôňou.


 

  Špecifické výhody VINIFLORA® CiNe sú:

- žiadna tvorba diacetylu ani kyseliny octovej z odbúrania kyseliny citrónovej

- víno o čistých, odrodovo typických tónoch

  - riadené rýchle odbúravanie kyseliny jablčnej na kyselinu mliečnu

 

Použitie a dávkovanie

  VINIFLORA® CiNe sa dodáva vo vrecúškach na naočkovanie 25 hl vína. Obsah balenia zodpovedá teda očkovaciemu množstvu na 2.500 litrov vína. Táto dávka sa nesmie znížiť ani inak zmeniť. VINIFLORA® CiNe pridajte po dokončení alkoholického kvasenia (koncentrácia zvyškového cukru < 10 g/l). VINIFLORA® CiNe je kultúra pre priame očkovanie, obsah balenia je teda možné priamo pridať do tanku alebo nádoby. Tank alebo nádobu udržujte počas BOK plnú až po uzáver, aby sa tam nedostal žiadny kyslík.

 

Vlastnosti výrobku

VINIFLORA® CiNe je vysoko čistý koncentrát z buniek Oenococcus oeni. Je to nová selekcia kmeňa Oenococcus oeni na výrobu vína, ktorá nemôže vytvárať žiadny diacetyl. VINIFLORA® CiNe cielene NEPREMENIE žiadnu kyselinu citrónovú, takže sa nemôže vytvárať žiadny diacetyl, a preto ani ďalšie produkty látkovej výmeny. Tvorba prchavé kyseliny je počas biologického odbúravania kyseliny znížená. Ďalej kmeň baktérií mliečneho kvasenia nevytvára žiadne amíny z aminokyselín histidín, tyrozín, ornitín, lyzín alebo fynylalanín.

 

Dôležité pokyny

Balenie VINIFLORA® CiNe smiete otvoriť až bezprostredne pred použitím. V otvorenom stave dochádza v priebehu niekoľkých málo minút k poškodeniu buniek. Ideálna teplota očkovania je 17 - 22 °C. Mladé víno na odbúravanie by malo byť nesírené alebo voľný SO 2 môže byť max. 20 mg/l, celkový SO 2 max. 40 mg/l. Obsah alkoholu nesmie byť väčší ako 14,5 % obj., hodnota pH nesmie byť nižšia ako 3,2 %. Veľmi dôležité je, že uvedené faktory pôsobia synergeticky (rovnakým smerom). Ak dosiahlo víno takmer hranicu dvoch alebo viacerých faktorov, môže to spomaliť alebo dokonca znemožniť biologické odbúravanie kyseliny. Na druhej strane dokáže kultúra tolerovať aj extrémnejšie hodnoty brzdiacej látky, ak víno je inak na biologické odbúravanie kyseliny vhodné. Obvykle začína biologické odbúravanie kyseliny po 2 – 3 dňoch; nezávisle na vonkajších podmienkach je odbúravanie kyseliny ukončené cca po 1 – 2 týždňoch. Pretože VINIFLORA® CiNe neodbúra kyselinu citrónovú, po dokončení biologického odbúravania kyseliny nie je poznať žiadna laktická nóta spôsobená diacetylom.

 

Bezpečnosť

Pri použití v súlade s určením a pri odbornom spracovaní VINIFLORA® CiNe nie sú známe žiadne negatívne účinky. Pretože produkt je možné ľahko rozmiešať, neskrýva aplikácia žiadne zdravotné riziko. Skladovanie VINIFLORA® CiNe sa balí plyno- a vodotesne do viacvrstvovej hliníkovej fólie. Dlhodobé skladovanie je nutné vykonávať pri -18 °C (v mrazničke). Za týchto podmienok je možné produkt skladovať po dobu 36 mesiacov bez straty aktivity. Až do použitia uchovajte VINIFLORA® CiNe v uvedených podmienkach. Prispôsobenie na teplotu vína nie je nutné. Teplota nad 30 ° C poškodzuje baktérie kyseliny mliečnej a preto je bezpodmienečne nutné sa jej vyvarovať!

 

Skladovanie

VINIFLORA® CiNe sa balí plyno- a vodotesne do viacvrstvovej hliníkovej fólie. Dlhodobé skladovanie je nutné vykonávať pri -18 °C (v mrazničke). Za týchto podmienok je možné produkt skladovať po dobu 36 mesiacov bez straty aktivity. Až do použitia uchovajte VINIFLORA®CiNe v uvedených podmienkach. Prispôsobenie na teplotu vína nie je nutné. Teplota nad 30 ° C poškodzuje baktérie kyseliny mliečnej a preto je bezpodmienečne nutné sa jej vyvarovať!


 

Balenie

Balenie na 25 hl vína (viacvrstvová hliníková fólia)

Číslo tovaru 93.458.905

Číslo colného sadzobníka: 3002 90 50

Kategória: Biologické odbúranie kyselín
Hmotnosť: 0.4 kg
EAN: 010019
Výroba vína podľa farby: Červené, Biele, Ružové
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Biele, Červené, Ružové
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola