Baktérie VINIFLORA CiNe, 25 hl

VINIFLORA CINE
Kmeň neodbúrava v hroznovom mušte a vo víne prirodzene sa vyskytujúcu kyselinu citrónovú na diacetyl, kyselinu octovú alebo 2,3-butanediol. Tolerancia SO2: voľná SO2 do 20 mg/l a celková SO2 do 40 mg/l, obsah alkoholu: do 14,5% obj., teplota: >17°C, hodnota pH: >3,2
Dávkovanie: 1 bal / 25 hl

Dostupnosť Skladem (43 ks)
Kód: 010005
159,44 € 129,63 € bez DPH
Baktérie VINIFLORA CiNe, 25 hl
Baktérie VINIFLORA CiNe, 25 hl
Novinka
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

odbúranie kyseliny jablčnej bez tvorby diacetylu


VINIFLORA® CiNe
je hlboko zmrazená koncentrovaná kultúra baktérií mliečneho kvasenia na biologické odbúravanie kyseliny jablčnej na kyselinu mliečnu bez tvorby diacetylu. Táto nová kultúra Oenococcus oeni neodbúrava v hroznovom mušte a vo víne prirodzene sa vyskytujúce kyselinu citrónovú na diacetyl, kyselinu octovú alebo 2,3-butandiol. Víno bude viac harmonické, jemnejšie a odrodovo typické bez senzorického prekrytia diacetylovou vôňou.


Použitie a dávkovanie

Použité množstvo nesmie byť menšie ako odporúčaná dávka. Menšie dávkovanie zvýhodňuje bakteriálnu spontánnu flóru a ohrozuje odbúravanie kyseliny jablčnej. Pridajte po dokončení alkoholického kvasenia (koncentrácia zvyškového cukru < 10 g/l). VINIFLORA® CiNe je kultúra pre priame očkovanie, obsah balenia je teda možné priamo pridať do tanku alebo nádoby. Tank alebo nádobu udržujte počas BOK plnú až po uzáver, aby sa tam nedostal žiadny kyslík. Obvykle začína biologické odbúravanie kyseliny po 2 – 3 dňoch; nezávisle na vonkajších podmienkach je odbúravanie kyseliny ukončené cca po 1 – 2 týždňoch.


Faktory ovplyvňujúce BOK! Podmienky

Teplota: 17 - 22 °C / Hodnota pH: ≥ 3,2 / Obsah alkoholu: do 14,5 % obj. Znášanlivosť voči SO2: voľná do 20 mg/l, celková do 40 mg/l


Skladovanie

Balenie VINIFLORA® CiNe smiete otvoriť až bezprostredne pred použitím. V otvorenom stave nie je možné výrobok skladovať, vzdušný kyslík a vlhkosť ho rýchlo inaktivujú. Preto v žiadnom prípade nerozdeľujte obsah balenia pre viacnásobné použitie v malej nádobe, pretože počas pobytu na vzduchu sa môžu bunky baktérií zbytočne poškodiť. Dlhodobé skladovanie je nutné vykonávať pri -18 °C (v mrazničke). Za týchto podmienok je možné produkt skladovať po dobu 36 mesiacov bez straty aktivity. Až do použitia uchovajte VINIFLORA® CiNe v uvedených podmienkach. Teplota > 30 °C poškodzuje baktérie a preto je bezpodmienečne nutné sa jej vyvarovať!


Výrobca: Chr. Hansen A/S, Bøge Allé 10-12, 2970 Hørsholm, Dánsko


Servis: + 420 775 004 044 + 420 777 784 378

Kategória: Biologické odbúravanie kyselín
Hmotnosť: 0.1 kg
EAN: 010005
Výroba vína podľa farby: Červené, Biele, Ružové
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Biele, Červené, Ružové
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola