Baktérie VINIFLORA CiNe, 25 hl
VINIFLORA CINE
Kmeň neodbúrava v hroznovom mušte a vo víne prirodzene sa vyskytujúcu kyselinu citrónovú na diacetyl, kyselinu octovú alebo 2,3-butanediol. Tolerancia SO2: voľná SO2 do 20 mg/l a celková SO2 do 40 mg/l, obsah alkoholu: do 14,5% obj., teplota: >17°C, hodnota pH: >3,2
Dávkovanie: 1 bal / 25 hl



odbúranie kyseliny jablčnej bez tvorby diacetylu
VINIFLORA® CiNe
je hlboko zmrazená koncentrovaná kultúra baktérií mliečneho kvasenia na biologické odbúravanie kyseliny jablčnej na kyselinu mliečnu bez tvorby diacetylu. Táto nová kultúra Oenococcus oeni neodbúrava v hroznovom mušte a vo víne prirodzene sa vyskytujúce kyselinu citrónovú na diacetyl, kyselinu octovú alebo 2,3-butandiol. Víno bude viac harmonické, jemnejšie a odrodovo typické bez senzorického prekrytia diacetylovou vôňou.
Použitie a dávkovanie
Použité množstvo nesmie byť menšie ako odporúčaná dávka. Menšie dávkovanie zvýhodňuje bakteriálnu spontánnu flóru a ohrozuje odbúravanie kyseliny jablčnej. Pridajte po dokončení alkoholického kvasenia (koncentrácia zvyškového cukru < 10 g/l). VINIFLORA® CiNe je kultúra pre priame očkovanie, obsah balenia je teda možné priamo pridať do tanku alebo nádoby. Tank alebo nádobu udržujte počas BOK plnú až po uzáver, aby sa tam nedostal žiadny kyslík. Obvykle začína biologické odbúravanie kyseliny po 2 – 3 dňoch; nezávisle na vonkajších podmienkach je odbúravanie kyseliny ukončené cca po 1 – 2 týždňoch.
Faktory ovplyvňujúce BOK! Podmienky
Teplota: 17 - 22 °C / Hodnota pH: ≥ 3,2 / Obsah alkoholu: do 14,5 % obj. Znášanlivosť voči SO2: voľná do 20 mg/l, celková do 40 mg/l
Skladovanie
Balenie VINIFLORA® CiNe smiete otvoriť až bezprostredne pred použitím. V otvorenom stave nie je možné výrobok skladovať, vzdušný kyslík a vlhkosť ho rýchlo inaktivujú. Preto v žiadnom prípade nerozdeľujte obsah balenia pre viacnásobné použitie v malej nádobe, pretože počas pobytu na vzduchu sa môžu bunky baktérií zbytočne poškodiť. Dlhodobé skladovanie je nutné vykonávať pri -18 °C (v mrazničke). Za týchto podmienok je možné produkt skladovať po dobu 36 mesiacov bez straty aktivity. Až do použitia uchovajte VINIFLORA® CiNe v uvedených podmienkach. Teplota > 30 °C poškodzuje baktérie a preto je bezpodmienečne nutné sa jej vyvarovať!
Výrobca: Chr. Hansen A/S, Bøge Allé 10-12, 2970 Hørsholm, Dánsko
Servis: + 420 775 004 044 + 420 777 784 378
Kategória: | Biologické odbúravanie kyselín |
---|---|
Hmotnosť: | 0.1 kg |
EAN: | 010005 |
Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové |
Krajina pôvodu: | |
Odroda vína: | |
Región/Oblasť PL: | |
Oblasť: | |
Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové |
Klasifikácia: | |
Región/Oblasť SK: | |
Obsah cukru: | |
Štýl : | |
Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.