Zlepšenie aromatickej vône a chute vína vyváženou výživou z organických kvasiniek

Dlhý príbeh o odbornosti v oblasti výživy

Okrem našich odborných znalostí vo výrobe vínnych kvasiniek sme si vybudovali know-how vo výrobe a charakterizácii inaktivovaných frakcií derivátov kvasiniek.

 

Vplyv zmeny klímy

V kontexte klimatických zmien vykazujú hroznové mušty chemické zmeny s nerovnováhou mikroživín. Ovládanie výživy kvasiniek sa opäť stáva kľúčovým pre riešenie týchto problémov.

  • Vitamíny podporujú rast kvasiniek a odolnosť voči stresu
  • Minerály, ako je horčík, zohrávajú ústrednú úlohu v tolerancii etanolu.

 

Špecifický rad autolyzátov kvasiniek

Náš rad STIMULA™ vyrobený zo 100% kvasinkových autolyzátov, ktoré sú formulované tak, aby dodávali optimálne hladiny aminokyselín, vitamínov a minerálov, posilňuje špecifické senzorické profily vín.

Každý produkt má vyvážené a jedinečné zloženie, ktoré cieli na dosiahnutie cieľov aromatického prejavu v závislosti od odrody hrozna.

V kombinácii s optimálnym okamihom pridania stimuluje a maximalizuje rad STIMULA™ aromatický metabolizmus kvasiniek, čím zlepšuje organoleptické profily konkrétnej odrody vína.

 

Autor: www.lallemandwine.com

 

TECHNICKÝ ČLÁNOK TU