Enzým Viazym Flot, 1 l
VIAZYM® FLOT je pektolytický enzým na rýchlu flotáciu a čírenie bielych, ružových aj červených muštov s pevnou a kompaktnou čiapkou.



VIAZYM® FLOT je pektolytický enzýmový prípravok v kvapalnej forme určený na rýchle čírenie muštov metódou flotácie.
Enologické vlastnosti
VIAZYM® FLOT je enzým získaný z Aspergillus niger, bohatý na pektinázy (polygalakturonáza, pektinmetylesteráza, pektinlyáza), ktoré zabezpečujú rýchlu a efektívnu degradáciu pektínov a tým urýchľujú proces flotácie muštu.
Neprítomnosť cinnamoylesterázovej aktivity zabraňuje tvorbe prchavých fenolov.
Prípravok je vhodný pre biele, ružové aj termovinifikované červené mušty.
Umožňuje vytvorenie pevného a dobre kompaktného klobúka.
Dávkovanie
2–4 ml/hl podľa doby kontaktu, teploty a pH.
Návod na použitie
Zrieďte VIAZYM® FLOT v približne 10 litroch vody alebo muštu.
Pridajte do celkového objemu určeného na ošetrenie a zabezpečte rovnomerné premiešanie.
Upozornenie
Produkt je určený na enologické a výhradne profesionálne použitie. Používajte v súlade s platnými predpismi.
Balenie a uchovávanie
1 l balenie.
Skladujte v neotvorenom obale pri teplote pod 25 °C, v suchu, chránenom pred svetlom a mrazom.
Po zbere skladujte pri 8–15 °C.
Po otvorení skladujte pri 8–15 °C, chráňte pred mrazom a spotrebujte čo najskôr.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Enzýmy |
|---|---|
| Hmotnosť: | 1 kg |
| EAN: | 040300 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
