Cristaline, 10 g
CRISTALINE® je jemná rybia želatína určená na finálne čírenie vín, ktorá zlepšuje ich čistotu, lesk a filtráciu najmä pri ťažko vyčíriteľných vínach.



CRISTALINE® je dokončovacia želatína vyrobená z vybraných rybích mechúrov (isinglass), určená na finálne čírenie náročných vín a zlepšenie filtrácie.
Technologické vlastnosti
CRISTALINE® odstraňuje jemné častice v suspenzii a zabezpečuje čírenie vín, ktoré sa ťažko vyčírujú, napríklad vín z hrozna napadnutého Botrytis cinerea.
Pôsobí ako jemné dokončovacie činidlo, ktoré napomáha dosiahnuť čistotu a lesk vína.
Po flokulácii dochádza k rýchlej sedimentácii kalov, čím sa umožňuje efektívna filtrácia.
Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 1–4 g/hl.
Príprava
-
Rozpusťte CRISTALINE® v 50-násobnom množstve studenej vody a intenzívne premiešajte.
-
Nechajte niekoľko hodín napučať.
-
Potom pridajte rovnaké množstvo studenej vody a znova premiešajte, kým sa nevytvorí homogénny roztok.
-
Aplikujte do vína za jemného miešania.
Odporúčanie
Na dosiahnutie optimálneho účinku sa odporúča pridať prípravok SILISOL® po ukončení jablčno-mliečnej fermentácie.
Pred použitím rybej želatíny je nevyhnutné vykonať skúšku, aby sa vyhodnotil jej vplyv na senzorické vlastnosti vína.
Upozornenie
Zabráňte kontaktu s očami.
Produkt je určený na enologické a výhradne profesionálne použitie. Používajte v súlade s platnými predpismi.
Balenie a uchovávanie
200 g a 1 kg balenia.
Skladujte v uzavretom obale, chránenom pred svetlom, v suchu a bez cudzích pachov. Zabráňte zamrznutiu. Po otvorení spotrebujte čo najskôr.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Krášlenie |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.01 kg |
| EAN: | 070454 |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Ružové |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Ružové |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
