Enzým Sihazym Claro, 10 g
Enzým na rýchle a účinné predčírenie muštov a flotáciu, zvyšuje výťažnosť samotokového muštu a znižuje viskozitu.



SIHAZYM CLARO je pektolytický enzýmový prípravok vyvinutý na rýchle a účinné predčírenie muštov. Vysoká pektolytická aktivita založená na polygalakturonáze, pektinesteráze a pektinlyáze zabezpečuje cielený rozklad pektínov. Vysoký obsah pektínov spôsobuje zhoršené lisovanie hrozna a pomalé čírenie muštov.
Okrem klasického predčírenia alebo sedimentácie muštov možno SIHAZYM CLARO použiť aj ako enzým na flotáciu.
Špecifické výhody SIHAZYM CLARO:
– rýchle a účinné predčírenie muštov
– vyššia výťažnosť samotokového muštu pri odrodách s vysokým obsahom pektínu
– zníženie viskozity muštu
Použitie
SIHAZYM CLARO je určený na rýchlu a účinnú depektinizáciu hroznového muštu. Na kontrolu účinnosti možno použiť alkoholovú skúšku. Produkt sa dávkuje podľa odporúčaného množstva ako 10 % roztok do nádoby na čírenie muštu. V prípade flotácie sa pridáva pred samotným procesom do reakčnej nádrže, aby došlo k úplnému rozkladu pektínov.
Pri hrozne s veľmi vysokým obsahom pektínov je vhodné kombinovať SIHAZYM CLARO s enzýmom SIHAZYM EXTRO priamo v lise. Na dosiahnutie najlepšej účinnosti je dôležité zabezpečiť rovnomerné rozptýlenie enzýmu v mušte.
Dávkovanie: (do 100 kg muštu/rmutu)
Sedimentácia: dávka/doba pôsobenia
Statické predčírenie muštu (~15 °C) 1-2 g / 2-4 h
Statické predčírenie muštu (~ 8-10 °C) 2-4 g / 2-4 h
Rmut červeného vína (krátky vysoký ohrev) 1-2 g / 4-6 h
Príprava hroznového koncentrátu 1-2 g / 6-12 h
Flotácia 2-4 g / 2-4 h
Optimálna teplota: 20 °C. Pri nižších teplotách je potrebné dávku zvýšiť na zachovanie rovnakej aktivity.
Aktivita
SIHAZYM CLARO má enzýmovú aktivitu 10 500 PGNU/g (polygalakturonáza) a je čistený od cinnamylesterázovej aktivity.
Dôležité informácie
Kontakt enzýmu s bentonitom spôsobuje jeho adsorpciu a deaktiváciu. Enzymatické ošetrenie musí byť dokončené pred pridaním bentonitu alebo po jeho odstránení. Prípadná úprava bentonitom by sa mala vykonať pred enzymáciou.
Prítomnosť SO₂ do 1000 mg/l nemá vplyv na aktivitu enzýmu.
Každé balenie obsahuje dávkovaciu lyžičku:
– 100 g dóza = 5 g odmerka
– 500 g dóza = 10 g odmerka
Bezpečnosť
Produkt je biely, takmer bezprašný a rozpustný mikrogranulát bez konzervačných látok. Spĺňa požiadavky FAO/WHO JEFCA a FCC pre potravinárske enzýmy. Ďalšie informácie sú uvedené v bezpečnostnom liste dostupnom na stránke výrobcu.
Skladovanie
SIHAZYM CLARO je mikrogranulát, ktorý možno skladovať až 3 roky pri teplote 4–6 °C bez straty aktivity. Otvorený obal skladujte v suchu a dôkladne uzavretý.
Balenie a dodacie informácie
SIHAZYM CLARO má katalógové číslo 95.229 a dodáva sa v týchto baleniach:
– 100 g dóza
– 500 g dóza
Certifikovaná kvalita
SIHAZYM CLARO je počas výroby pravidelne kontrolovaný, aby sa zabezpečila jeho konštantná kvalita a bezpečnosť. Kontroly prebiehajú aj pred a počas finálneho balenia.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Krášlenie |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.01 kg |
| EAN: | 040019 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
