Kvasinky ConFerm UNI V, 0,5 kg

Univerzálne kvasinky na rýchlu a čistú fermentáciu.

Dostupnosť Skladem (18 ks)
Kód: 080034
17,80 € 14,47 € bez DPH
Kvasinky ConFerm UNI V, 0,5 kg
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

ConFerm Uni V sú vysoko aktívne suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené na alkoholové kvasenie. Sú vhodné na biele, ružové aj červené vína. Vyznačujú sa rýchlou fermentáciou, nízkou tvorbou vedľajších produktov a dobrou toleranciou alkoholu.

Použitie
Mušty alebo rmuty v každej fermentačnej nádobe majú byť inokulované ConFerm Uni V čo najskôr. Dlhé macerácie podporujú množeníe divokých kvasiniek a nežiaducich baktérií.

Dávkovanie (lb/1 000 gal / g/hl)

Ovocné rmuty
0.83–1.25 (10–20)
1.25–2.09 (15–25)

Ovocné mušty
0.83–1.25 (10–15)
1.25–1.67 (15–20)

Dávky sú orientačné a majú sa upraviť podľa zdravotného stavu suroviny, teploty a veľkosti nádoby.

Fermentačný teplotný rozsah (°C): 15–30
Optimálna oblasť: 17–25 °C.

Tolerancia alkoholu: do 16 % obj.
Odporúčaný dostupný dusík: 150–220 mg/l.

Rehydratácia
Kvasinky sa zamiešajú do 10-násobného množstva zmesi muštu a vody s teplotou 30–33 °C.
Po cca 10 minútach sa premiešajú a pridajú do záparu alebo muštu.
Pri ovocných rmutoch sa odporúča postupné dávkovanie počas vystierania.

Nutričné odporúčania
Pri nízkom obsahu živín sa odporúča pridať:
SIHA Fermentation Salt
SIHA Vitamin B1
SIHA PROFERM H+2

Fermentačné vlastnosti
Rýchlosť fermentácie: rýchla
Killer faktor: killer
Tvorba SO2 väzbových partnerov: nízka
Vplyv na jablčno-mliečnu fermentáciu: neutrálny

Charakteristika produktu
ConFerm Uni V sa vyznačujú priaznivým priebehom fermentácie s vysokým konečným prekvasením. Spoľahlivo potláčajú divoké kvasinky a neželané baktérie.
Nevytvárajú rušivé vedľajšie produkty, ako SO2, H2S, acetaldehyd, pyrohroznovú kyselinu, α-ketoglutarovú kyselinu, prchavé kyseliny ani estery.
Dokážu prekvasit až na 16 % obj. alkoholu.

Bezpečnosť
Nie sú potrebné špeciálne bezpečnostné opatrenia.
Skladovanie a manipulácia nepredstavujú riziko.

Skladovanie
Balené vo vákuovej hliníkovej fólii v inertnom plyne.
Neotvorené balenie možno skladovať 4–10 °C tri roky.
Krátkodobo možné skladovanie pri 20 °C.
Po otvorení je potrebné rýchle spotrebovanie.

Balenie a dodacie informácie
500 g balenie
20 × 500 g kartón
15 kg balenie

Certifikovaná kvalita
Produkt je pravidelne kontrolovaný počas výroby aj počas balenia podľa technických a potravinárskych kritérií.

V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupců.

Kategória: Kvasinky
Hmotnosť: 0.5 kg
EAN: 080034
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola