Kvasinky Lemore, 500 g

Zosilňuje chuť a arómu pripomínajúcu černice, čučoriedky a ríbezle

Položka bola vypredaná…
Dostupnosť Na objednávku
Kód: 080135
42,53 € 34,58 € bez DPH
Kvasinky Lemore, 500 g
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

Vybrané aktívne suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.

iYeast Lemore je kmeň kvasiniek vybraný na výrobu ovocných červených vín so strednými až intenzívnymi trieslovinami.

Výrazná odrodová aromatická expresia podporuje jemné aromatické tóny červeného ovocia, najmä černíc, čučoriedok, ríbezlí a jemné bylinné tóny vavrínu a tymiánu. Vysoká schopnosť produkcie glycerolu umožňuje získať vína s výnimočnou guľatosťou, jemnosťou a štruktúrou. iYeast Lemore je určený predovšetkým na výrobu vín odrôd Merlot, Cabernet Sauvignon a Syrah. Výborné výsledky boli dosiahnuté tiež u Zinfandelu a Primitiva. Overené pokusy vo významných vinárstvach v Južnej Amerike ukázali vynikajúce výsledky aj na odrodách Malbec a Carmenere.

Kvasinka má vysokú odolnosť voči alkoholu a inhibičným faktorom fermentácie; nízku tvorbu prchavých kyselín, siričitanov a acetaldehydu. Odolnosť až do 19,5 % obj. alkoholu.

Enologické vlastnosti

•killer faktor s prevahou nad apikulátnou mikroflórou


•vysoká odolnosť voči alkoholu (až 19,5 % obj.)


•rýchle fermentácie a refermentácie


•pravidelný priebeh fermentácie v širokom teplotnom rozmedzí 14–32 °C


•nízka tvorba prchavých kyselín


•nízka tvorba siričitanov a zlúčenín síry


•nízka tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznovej


•nízka tvorba peny


•vysoká odolnosť voči inhibičným faktorom fermentácie


Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 20 – 30 g/hl (v závislosti od zdravotného stavu hrozna a rozhodnutia vinára).

Rehydratácia: rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode s teplotou 35–40 °C, dobre homogenizujte, nechajte 10–15 minút odstáť a potom pridajte prípravok ACTIVE POWER v dávke 20–30 g/hl pre zaistenie optimálnej fázy množenia buniek.

Balenie a uchovávanie
Vákuovo balené 0,5kg vrecká v kartónoch po 10 kg.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Produkt zodpovedá Codex Oenologique International.

Mikrobiologické parametre

•Nesacharomycetné kvasinky: < 500 ufc/g


•Mliečne baktérie: < 500 ufc/g


•Plesne: < 50 ufc/g


•Octové baktérie: < 50 ufc/g


•Koliformné baktérie: < 50 ufc/g


•E. coli/g: neprítomná


•Staphylococcus ufc/g: neprítomný


•Salmonella/25 g: neprítomná


V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.

Kategória: Kvasinky
Hmotnosť: 0.5 kg
EAN: 080135
Výroba vína podľa farby: Červené
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Červené
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola