Kvasinky Mirtillo Rosso, 500 g
Pre červené vína s dôrazom na ovocnú a sviežu arómu. Chuť a aróma brusníc a lesných plodov



Vybrané aktívne suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.
iYeast Mirtillo Rosso je kmeň kvasiniek vybraný na výrobu ovocných červených vín moderného medzinárodného štýlu. Výrazná odrodová aromatická expresia zvýrazňuje jemné tóny červených bobúľ, najmä brusníc a černíc, s balzamikovými tónmi stredomorskej makchie.
Vysoká schopnosť produkcie glycerolu umožňuje získať vína s výnimočnou guľatosťou, jemnosťou a štruktúrou. iYeast Mirtillo Rosso je určený na výrobu vín z odrôd Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Lambrusco, Montepulciano, Mazuelo a Graciano. Výborné výsledky boli dosiahnuté tiež u Zinfandelu a Primitiva. Overené pokusy v kanadských vinárstvach ukázali vynikajúce výsledky u všetkých vín z červených bobúľ.
Kvasinka vykazuje vysokú odolnosť voči alkoholu (až 19,5% obj.) a inhibičným faktorom fermentácie.
Enologické vlastnosti
•killer faktor s prevahou nad autochtónnou mikroflórou
•vysoká odolnosť voči alkoholu (až 19,5 % obj.)
•rýchle fermentácie a refermentácie
•pravidelný priebeh fermentácie v širokom teplotnom rozmedzí 14–32 °C
•nízka tvorba prchavých kyselín
•nízka tvorba siričitanov a zlúčenín síry
•nízka tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznovej
•nízka tvorba peny
•vysoká odolnosť voči inhibičným faktorom fermentácie
Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 20 – 30 g/hl (v závislosti od zdravotného stavu hrozna a rozhodnutia vinára).
Rehydratácia: rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode s teplotou 35–40 °C, dobre homogenizujte, nechajte 10–15 minút odstáť a potom pridajte prípravok ACTIVE POWER v dávke 20–30 g/hl pre zaistenie optimálnej fázy množenia buniek.
Balenie a uchovávanie
Vákuovo balené 0,5kg vrecká v kartónoch po 10 kg.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Produkt zodpovedá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametre
•Nesacharomycetné kvasinky: < 500 ufc/g
•Mliečne baktérie: < 500 ufc/g
•Plesne: < 50 ufc/g
•Octové baktérie: < 50 ufc/g
•Koliformné baktérie: < 50 ufc/g
•E. coli/g: neprítomná
•Staphylococcus ufc/g: neprítomný
•Salmonella/25 g: neprítomná
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Kvasinky |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 080138 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Červené |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
