Kvasinky Mirtillo Rosso, 500 g

Pre červené vína s dôrazom na ovocnú a sviežu arómu. Chuť a aróma brusníc a lesných plodov

Dostupnosť Skladem (10 ks)
Kód: 080138
46,85 € 38,09 € bez DPH
Kvasinky Mirtillo Rosso, 500 g
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

Vybrané aktívne suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.

iYeast Mirtillo Rosso je kmeň kvasiniek vybraný na výrobu ovocných červených vín moderného medzinárodného štýlu. Výrazná odrodová aromatická expresia zvýrazňuje jemné tóny červených bobúľ, najmä brusníc a černíc, s balzamikovými tónmi stredomorskej makchie.

Vysoká schopnosť produkcie glycerolu umožňuje získať vína s výnimočnou guľatosťou, jemnosťou a štruktúrou. iYeast Mirtillo Rosso je určený na výrobu vín z odrôd Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Lambrusco, Montepulciano, Mazuelo a Graciano. Výborné výsledky boli dosiahnuté tiež u Zinfandelu a Primitiva. Overené pokusy v kanadských vinárstvach ukázali vynikajúce výsledky u všetkých vín z červených bobúľ.

Kvasinka vykazuje vysokú odolnosť voči alkoholu (až 19,5% obj.) a inhibičným faktorom fermentácie.

Enologické vlastnosti

•killer faktor s prevahou nad autochtónnou mikroflórou


•vysoká odolnosť voči alkoholu (až 19,5 % obj.)


•rýchle fermentácie a refermentácie


•pravidelný priebeh fermentácie v širokom teplotnom rozmedzí 14–32 °C


•nízka tvorba prchavých kyselín


•nízka tvorba siričitanov a zlúčenín síry


•nízka tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznovej


•nízka tvorba peny


•vysoká odolnosť voči inhibičným faktorom fermentácie


Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 20 – 30 g/hl (v závislosti od zdravotného stavu hrozna a rozhodnutia vinára).

Rehydratácia: rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode s teplotou 35–40 °C, dobre homogenizujte, nechajte 10–15 minút odstáť a potom pridajte prípravok ACTIVE POWER v dávke 20–30 g/hl pre zaistenie optimálnej fázy množenia buniek.

Balenie a uchovávanie
Vákuovo balené 0,5kg vrecká v kartónoch po 10 kg.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Produkt zodpovedá Codex Oenologique International.

Mikrobiologické parametre

•Nesacharomycetné kvasinky: < 500 ufc/g


•Mliečne baktérie: < 500 ufc/g


•Plesne: < 50 ufc/g


•Octové baktérie: < 50 ufc/g


•Koliformné baktérie: < 50 ufc/g


•E. coli/g: neprítomná


•Staphylococcus ufc/g: neprítomný


•Salmonella/25 g: neprítomná


V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.

Kategória: Kvasinky
Hmotnosť: 0.5 kg
EAN: 080138
Výroba vína podľa farby: Červené
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Červené
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola