Kvasinky Ribes, 500 g

Podporujú chuť a arómu ríbezlí, malín a černíc. Dodávajú vôňu a sviežosť. Vysoká tvorba glycerolu.

Dostupnosť Skladem (3 ks)
Kód: 080133
44,72 € 36,36 € bez DPH
Kvasinky Ribes, 500 g
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

Vybrané aktívne suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, bez GMO.

iYeast Ribes je kmeň kvasiniek vybraný na výrobu kvalitných červených vín so sviežou a ovocnou arómou. Jeho výrazná odrodová aromatická expresia zvýrazňuje jemné tóny červených bobúľ, najmä ríbezlí. Vysoká schopnosť produkcie glycerolu a uvoľňovania mannoproteínov umožňuje získať vína vysokej kvality s výnimočnou guľatosťou, jemnosťou a štruktúrou.

Silná fermentačná vitalita umožňuje viesť fermentácie s vysokým obsahom alkoholu, pri silnom teplotnom strese a v extrémnych podmienkach vinifikácie. Tento kmeň je odporúčaný pre Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Mazuelo a Graciano, rovnako pre Zinfandel, Primitivo, Carmenere a Malbec.

Fruktosofilný charakter robí z iYeast Ribes nepostrádateľného pomocníka pri dokončovaní pomalých fermentácií alebo fermentácií s vysokým obsahom alkoholu. Možno ho použiť aj pri zastavených fermentáciách v dávke 40 g/hl.

Enologické vlastnosti

  • killer faktor s prevahou nad autochtónnou mikroflórou

  • vysoká odolnosť voči alkoholu (až 20,5 % obj.)

  • fruktosofilný charakter

  • skrátená latencia

  • vysoká produkcia glycerolu (9–10 g/l)

  • významné uvoľňovanie mannoproteínov počas autolýzy, najmä pri školení na kaloch

  • rýchle fermentácie a refermentácie

  • pravidelný priebeh fermentácie v širokom teplotnom rozmedzí 14–32 °C

  • nízka tvorba prchavých kyselín

  • nízka tvorba siričitanov a zlúčenín síry

  • nízka tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznovej

  • vysoká odolnosť voči inhibičným faktorom fermentácie

Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 20–30 g/hl (v závislosti od zdravotného stavu hrozna a rozhodnutia vinára).

Rehydratácia: rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode s teplotou 35–40 °C, dobre homogenizujte, nechajte 10–15 minút odstáť a potom pridajte prípravok ACTIVE POWER v dávke 20–30 g/hl na zabezpečenie a optimalizáciu fázy množenia buniek.

Balenie a uchovávanie
Vákuovo balené 0,5kg vrecká v kartónoch po 10 kg.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Produkt zodpovedá Codex Oenologique International.

Mikrobiologické parametre

  • Nesacharomycetné kvasinky: < 500 ufc/g

  • Mliečne baktérie: < 500 ufc/g

  • Plesne: < 50 ufc/g

  • Octové baktérie: < 50 ufc/g

  • Koliformné baktérie: < 50 ufc/g

  • E. coli/g: neprítomná

  • Staphylococcus ufc/g: neprítomný

  • Salmonella/25 g: neprítomná

V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.

Kategória: Kvasinky
Hmotnosť: 0.5 kg
EAN: 080133
Výroba vína podľa farby: Červené
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Červené
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola