Kvasinky Ribes, 500 g
Podporujú chuť a arómu ríbezlí, malín a černíc. Dodávajú vôňu a sviežosť. Vysoká tvorba glycerolu.



Vybrané aktívne suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, bez GMO.
iYeast Ribes je kmeň kvasiniek vybraný na výrobu kvalitných červených vín so sviežou a ovocnou arómou. Jeho výrazná odrodová aromatická expresia zvýrazňuje jemné tóny červených bobúľ, najmä ríbezlí. Vysoká schopnosť produkcie glycerolu a uvoľňovania mannoproteínov umožňuje získať vína vysokej kvality s výnimočnou guľatosťou, jemnosťou a štruktúrou.
Silná fermentačná vitalita umožňuje viesť fermentácie s vysokým obsahom alkoholu, pri silnom teplotnom strese a v extrémnych podmienkach vinifikácie. Tento kmeň je odporúčaný pre Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Mazuelo a Graciano, rovnako pre Zinfandel, Primitivo, Carmenere a Malbec.
Fruktosofilný charakter robí z iYeast Ribes nepostrádateľného pomocníka pri dokončovaní pomalých fermentácií alebo fermentácií s vysokým obsahom alkoholu. Možno ho použiť aj pri zastavených fermentáciách v dávke 40 g/hl.
Enologické vlastnosti
-
killer faktor s prevahou nad autochtónnou mikroflórou
-
vysoká odolnosť voči alkoholu (až 20,5 % obj.)
-
fruktosofilný charakter
-
skrátená latencia
-
vysoká produkcia glycerolu (9–10 g/l)
-
významné uvoľňovanie mannoproteínov počas autolýzy, najmä pri školení na kaloch
-
rýchle fermentácie a refermentácie
-
pravidelný priebeh fermentácie v širokom teplotnom rozmedzí 14–32 °C
-
nízka tvorba prchavých kyselín
-
nízka tvorba siričitanov a zlúčenín síry
-
nízka tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznovej
-
vysoká odolnosť voči inhibičným faktorom fermentácie
Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 20–30 g/hl (v závislosti od zdravotného stavu hrozna a rozhodnutia vinára).
Rehydratácia: rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode s teplotou 35–40 °C, dobre homogenizujte, nechajte 10–15 minút odstáť a potom pridajte prípravok ACTIVE POWER v dávke 20–30 g/hl na zabezpečenie a optimalizáciu fázy množenia buniek.
Balenie a uchovávanie
Vákuovo balené 0,5kg vrecká v kartónoch po 10 kg.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Produkt zodpovedá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametre
-
Nesacharomycetné kvasinky: < 500 ufc/g
-
Mliečne baktérie: < 500 ufc/g
-
Plesne: < 50 ufc/g
-
Octové baktérie: < 50 ufc/g
-
Koliformné baktérie: < 50 ufc/g
-
E. coli/g: neprítomná
-
Staphylococcus ufc/g: neprítomný
-
Salmonella/25 g: neprítomná
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Kvasinky |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 080133 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Červené |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
