Kvasinky Ruby, 500 g
Odhaľte červené tioly, odrodovú komplexnosť a aromatickú sviežosť v červených vínach



Zatiaľ čo rola prchavých tiolov v bielych vínach je pomerne dobre známa a popísaná, ich vplyv na aromatický profil červených vín bol dlho neznámy a do značnej miery podceňovaný.
Prchavé tioly sa však nachádzajú vo veľkom počte odrôd červeného vína a hrajú veľmi dôležitú úlohu v aromatickej komplexnosti a vnímaní červeného vína. RUBY™ ťaží z rozsiahlych skúseností a znalostí, ktoré spoločnosť Lallemand Oenology získala za roky selekcie kvasiniek so zameraním na expresiu tiolov počas alkoholového kvasenia.
RUBY™ bol vybraný inovatívnym mikrobiologickým prístupom a vykazuje jedinečné vlastnosti súvisiace s jeho betalyázovou aktivitou. Vďaka tomuto špecifickému metabolizmu má RUBY™ výnimočný potenciál uvoľňovať prchavé tioly v červených vínach.
Vďaka kombinácii týchto charakteristických vlastností a veľmi robustného a spoľahlivého alkoholového kvasenia sa RUBY™ skvele hodí na výrobu intenzívnych, sviežich a komplexných červených vín.
Vína kvasené s RUBY™ vykazujú chuťové profily popísané ako čierne ríbezle, egreše, slivky, korenie a niektoré osviežujúce bylinné tóny. RUBY™ tiež uprednostňuje jemnú trieslovinovú štruktúru a objem s dlhou dochuťou.
Odporúčané odrody: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Tempranillo, Grenache, Malbec.
VLASTNOSTI
• Optimálny teplotný rozsah fermentácie: 16 – 28 °C
• Tolerancia alkoholu až 16 %
• Vysoká rýchlosť fermentácie
• Aktívny konkurenčný faktor („Killer K2“)
• Nízka relatívna potreba dusíka
• Nízky relatívny potenciál pre produkciu SO2
• Vzhľadom na špecifický metabolizmus súvisiaci s prchavými tiolmi prospieva organická výživa. Použitie STIMULA SYRAH™ sa odporúča na optimalizáciu metabolizmu RUBY™.
NÁVOD NA ENOLOGICKÉ POUŽITIE
A. Rehydratácia bez ochranného činidla pre kvasinky
Dávkovanie: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte vo vode s desaťnásobkom jeho hmotnosti (teplota medzi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpustite jemným miešaním a počkajte 20 minút.
3. Zmiešajte rehydratované kvasinky s trochou šťavy/muštu a postupne upravujte teplotu kvasinkovej suspenzie tak, aby sa líšila od teploty šťavy/muštu o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do muštu.
B. Rehydratácia s ochranou kvasine
U muštov s vysokým alkoholovým potenciálom (> 13 % obj./obj.), s nízkym zákalom (< 80 NTU) alebo inými náročnými podmienkami sa odporúča použitie jedného z našich produktov GO-FERM™ (ochrana vínnych kvasiniek) počas rehydratácie kvasiniek.
Dodržujte pokyny pre rehydratáciu podľa vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratácie by nemala prekročiť 45 minút. Je nevyhnutné, aby sa na rehydratáciu kvasiniek použila čistá nádoba. Rehydratácia priamo v mušte sa všeobecne neodporúča. Zaistite, aby bola počas fermentácie vhodne riadená výživa kvasiniek.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Použite po otvorení.
Kategória: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnosť: | 0.5 kg |
EAN: | 080801 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.