Kvasinky Sihaferm Element, 100 g

Kvasinky na zachovanie čistej odrodovej aromatiky bielych vín.

Položka bola vypredaná…
Dostupnosť Na objednávku
Kód: 080093
10,72 € 8,72 € bez DPH
Kvasinky Sihaferm Element, 100 g
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

SIHAFERM Element sú aktívne suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae vybrané s cieľom zachovať pôvodnú odrodovo špecifickú aromatiku hrozna. Kvasinka pochádza z biodynamického vinárstva v oblasti Pfalz. Výber bol uskutočnený predovšetkým na základe vinice Pechstein. SIHAFERM Element podporuje odrodovú aromatiku bez zvýšenej tvorby ovocných esterov alebo vyšších alkoholov.

Špecifické výhody SIHAFERM Element
Spoľahlivé prekvasenie pri 18–20 °C
Tvorba odrodovo špecifických aróm v bielych vínach
Bez prekrývania arómy ovocnými estermi a vyššími alkoholmi
Priemerné nutričné nároky kvasiniek

Použitie
Mušt má byť inokulovaný SIHAFERM Element čo najskôr.

Dávkovanie
(lb/1 000 gal / g/hl)

Hroznový mušt – biely
1.3–1.7 (15–20)
1.7–2.5 (20–30)

Hroznový rmut – biely
1.7–2.1 (20–25)
2.1–2.5 (25–30)

Dávky sa upravujú podľa zdravotného stavu hrozna a dostupných živín.

Fermentačný rozsah: 18–25 °C
Optimálna teplota: 18–20 °C

Príprava
Kvasinky sa rozmiešajú v 10-násobnom množstve zmesi muštu a vody (1:1) s teplotou 35–37 °C.
Nechajú sa 2–3 hodiny napučať, premiešajú a pridajú do muštu.

Pridanie živín počas rehydratácie aj počas fermentácie podporuje tvorbu aktívnych buniek a zlepšuje fermentačný priebeh.
Odporúčané produkty:
LALVIN GO-FERM pri rehydratácii
SIHA PROFERM Plus 20 g/hl počas fermentácie

Charakteristika produktu
SIHAFERM Element podporuje zachovanie odrodového aromatického profilu.
Vína z Rieslingu fermentované týmto kmeňom boli opísané ako minerálne, slané, s výraznými citrusovými a pazúrkovými tónmi.
Kvasinky vytvárajú nízke množstvo vedľajších produktov fermentácie, ako SO2, acetaldehyd, kyselina pyrohroznová a α-ketoglutarát.
Rýchly začiatok fermentácie a rast buniek potláča divoké kvasinky a baktérie.

Kvasinky tolerujú až 50 mg/l SO2.
Môžu produkovať až 14 % obj. alkoholu.

Bezpečnosť
Nie sú potrebné žiadne osobitné bezpečnostné opatrenia.

Skladovanie
Produkt je balený vzduchotesne v hliníkovej laminovanej fólii v inertnej atmosfére.
Vákuové balenie uľahčuje kontrolu neporušenosti.

Neotvorené balenie možno skladovať 4–10 °C až tri roky.
Krátkodobo možno skladovať pri 20 °C.
Po otvorení je potrebné rýchle spotrebovanie.

Balenie a dodacie informácie
500 g balenie
20 × 500 g v kartóne

Certifikovaná kvalita
Produkt je pravidelne kontrolovaný počas výroby aj počas finálneho balenia podľa technických aj potravinárskych požiadaviek.

V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.

Kategória: Kvasinky
Hmotnosť: 0.1 kg
EAN: 080093
Výroba vína podľa farby: Biele, Ružové
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Biele, Ružové
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola