Kvasinky SO Spirit, 500 g
SO.SPIRIT sú kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené na výrobu vín pre destiláciu s jemnou kvetinovou a ovocnou arómou.



SO.SPIRIT sú aktívne suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae galactose určené na výrobu vín určených na destiláciu. Produkujú eau-de-vie s kvetinovou a ovocnou arómou, jemnosťou a zaoblenosťou v chuti.
Enologické vlastnosti
• Výroba základných vín pre Cognac, Armagnac a ovocné destiláty.
• Vytvára intenzívnu kvetinovú a ovocnú arómu.
• Vyznačuje sa jemnosťou a zaoblenosťou v chuti.
• Nízka produkcia vyšších alkoholov a acetátu.
Fermentačné charakteristiky
Druh: S. cerevisiae galactose
Killer faktor: citlivý
Fermentačná kinetika: rýchla
Optimálna teplota AF: 12–24 °C
Odolnosť voči etanolu: 17,0 % obj.
Nutričné nároky: nízke
Produkcia vyšších alkoholov: nízka
Produkcia H₂S: nízka
Dávkovanie
Rehydratácia: 20 g/hl
Návod na použitie
Rozptýľte aktívne suché kvasinky v 10-násobnom množstve zmesi vody a muštu v pomere 1:1 pri teplote 35–40 °C.
Príklad: 500 g kvasiniek do zmesi 2,5 l vody a 2,5 l muštu pri 37 °C. Nechajte 20 minút stáť a potom jemne homogenizujte.
Ak je teplotný rozdiel medzi zákvasom a muštom 10 °C alebo menší, pridajte zákvas priamo do muštu.
V opačnom prípade zdvojnásobte objem zákvasu muštom, počkajte 10 minút, jemne premiešajte a následne pridajte do muštu.
Upozornenie
Produkt je určený na enologické a výhradne profesionálne použitie. Používajte v súlade s platnými predpismi.
Balenie a uchovávanie
500 g a 10 kg.
Skladujte v pôvodnom obale na chladnom a suchom mieste. Po otvorení ihneď spotrebujte.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Kvasinky |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 080729 |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: | |
| Položka bola vypredaná… | |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
