Kvasinky Toro Nero, 500 g
Vybrané aktívne suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae var. bayanus určené na výrobu ovocných aj vyzretých červených vín s vysokým obsahom alkoholu a dlhým potenciálom zrenia



Vybrané aktívne suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, bez GMO.
iYeast Toro Nero je špeciálna zmes kvasiniek vybraných v spolupráci s Univerzitou v Udine a enológmi Rewine Consulting. Vďaka vysokej fermentačnej vitalite, odolnosti voči alkoholu nad 20 % obj. a výnimočnej tolerancii k teplotám v rozmedzí 8–38 °C je určená na výrobu mladých ovocných červených vín aj významných červených vín určených na dlhé zrenie.
Významnou vlastnosťou iYeast Toro Nero je schopnosť fermentovať aj fruktózu, čo umožňuje jej využitie pri výrobe červených vín s veľmi vysokým obsahom alkoholu. Je vhodná aj na reštartovanie zastavených fermentácií v dávke 40 g/hl.
Enologické vlastnosti
- vysoká fermentačná vitalita
- skrátená latencia
- vysoká odolnosť voči alkoholu (až 20 % obj.)
- killer faktor s prevahou nad autochtónnou mikroflórou
- pravidelný priebeh fermentácie aj pri nízkych teplotách (od 8 °C)
- nízka produkcia prchavých kyselín
- minimálna tvorba siričitanov (SO₂)
- minimálna tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznovej
- takmer žiadna penivosť pri stredne nízkych teplotách
- rýchle fermentácie a refermentácie v širokom rozmedzí pH
- vysoká odolnosť voči inhibičným faktorom fermentácie
- nízka tvorba amylalkoholov
Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 20–30 g/hl (v závislosti od zdravotného stavu hrozna a rozhodnutia vinára).
Rehydratácia: rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode s teplotou 35–40 °C, dobre homogenizujte, nechajte 10–15 minút odstáť a potom pridajte prípravok ACTIVE POWER v dávke 20–30 g/hl na zabezpečenie a optimalizáciu fázy množenia buniek.
Balenie a uchovávanie
Vákuovo balené 0,5kg vrecká v kartónoch po 10 kg.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Produkt zodpovedá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametre
- Nesacharomycetné kvasinky: < 500 ufc/g
- Mliečne baktérie: < 500 ufc/g
- Plesne: < 50 ufc/g
- Octové baktérie: < 50 ufc/g
- Koliformné baktérie: < 50 ufc/g
- E. coli/g: neprítomná
- Staphylococcus ufc/g: neprítomný
- Salmonella/25 g: neprítomná
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Kvasinky |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 080731KS |
| Výroba vína podľa farby: | Červené |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Červené |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
