Kvasinky Vitilevure Quartz, 500 g

VITILEVURE® QUARTZ – kvasinky na výrobu šumivých vín a reštart kvasenia, s vysokou toleranciou alkoholu a fruktotrofnými vlastnosťami.

Dostupnosť Skladem (2 ks)
Kód: 010158
42,10 € 34,23 € bez DPH
Kvasinky Vitilevure Quartz, 500 g
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

VITILEVURE® QUARTZ je prirodzene vybraná kvasinka určená na výrobu šumivých vín, reštart alkoholového kvasenia a zaistenie fermentačnej bezpečnosti aj senzorickej kvality vín. Vďaka svojej vysokej alkoholovej tolerancii a fruktotrofným vlastnostiam je ideálna na kvasenie v náročných podmienkach.

Aplikácia
VITILEVURE® QUARTZ zaisťuje bezpečný a spoľahlivý priebeh alkoholového kvasenia aj v náročných podmienkach (vysoký alkohol, nízke pH, nízke teploty). Je obzvlášť vhodná na tvorbu peny pri tradičnej metóde výroby základných vín pre šumivé vína. Prináša elegantný aromatický profil a výraznú jemnosť výsledného vína. Vďaka svojej sile a tolerancii na alkohol je tiež vhodná na reštart kvasenia.

Mikrobiologické a enologické vlastnosti
• Druh: Saccharomyces cerevisiae galactose (ex bayanus)
• Tolerancia alkoholu: do 17 % obj.
• Fermentačná teplota: 10–32 °C
• Fermentačná kinetika: rýchly štart, pravidelný priebeh kvasenia
• Produkcia peny: nízka
• Produkcia SO₂ a H₂S: nízka
• Produkcia prchavých kyselín: nízka (0,2–0,25 g H₂SO₄/l)
• Fruktotrofné charakteristiky: veľmi dobré
• Nároky na dusík: veľmi nízke

Dávkovanie a použitie
Odporúčaná dávka: 20 g/hl
Vybraný kmeň kvasiniek rehydratujte v 10-násobnom objeme vody s teplotou 35–37 °C. Jemne premiešajte a nechajte hydratovať 20 minút. Potom postupne aklimatizujte pridaním muštu tak, aby rozdiel medzi teplotou štartéra a muštu nepresiahol 10 °C. Štartér pridajte do muštu metódou prečerpávania. Proces rehydratácie by nemal presiahnuť 45 minút. Neodporúča sa rehydratovať priamo v mušte. Pre veľmi číre mušty sa odporúča pridanie PREFFERM.
Pri sekundárnom kvasení vo fľaši je nutné prispôsobiť kvasinky špecifickým podmienkam vína (pH, SO₂, teplota atď.) a pripraviť štartér (2–5 dní) podľa odporúčaní enológa.

Balenie a skladovanie
0,5 kg vrecko – 20 × 0,5 kg kartón
Skladujte v chlade a suchu po dobu až 4 rokov v pôvodnom obale. Po otvorení rýchlo spotrebujte.

V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.

Kategória: Kvasinky
Hmotnosť: 0.5 kg
EAN: 010158
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola