Kvasinky Varioferm, 500 g

Kombinácia troch kmeňov pre prirodzene variabilné a spoľahlivé kvasenie.

Dostupnosť Skladem (38 ks)
Kód: 080035
40,84 € 33,20 € bez DPH
Kvasinky Varioferm, 500 g
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

SIHA VARIOFERM sú vysoko aktívne suché kvasinky tvorené kombináciou kmeňov Saccharomyces cerevisiae D4, SF8 a U17. Kmeňe boli vybrané podľa enologických kritérií tak, aby zabezpečovali spoľahlivé, čisté a stabilné kvasenie bez negatívnych senzorických prejavov. Produkt spája prednosti troch kvasinkových kmeňov, ktoré sa vzájomne dopĺňajú a umožňujú väčšiu aromatickú variabilitu vína. Dominantný kmeň počas fermentácie určuje samotný mušt.

Špecifické výhody SIHA VARIOFERM
Spoľahlivosť suchých čistých kultúr
Pozitívne vlastnosti troch špeciálne vybraných kvasinkových kmeňov
Mušt určuje, ktorý kmeň dominuje počas fermentácie
Väčšia variabilita a prirodzená rozmanitosť vo vinárskom spracovaní

Použitie
Mušty majú byť ošetrené SIHA VARIOFERM čo najskôr. Dlhé státie podporuje množeniu divokých kvasiniek a nežiaducich baktérií.

Dávkovanie
Odporúčaná dávka: 1.7 lb/1 000 gal (20 g/hl)

Dávka je orientačná a má sa prispôsobiť zdravotnému stavu hrozna, teplote, prípadným zvyškom pesticídov a veľkosti nádoby.

Fermentačná teplota: 10–35 °C
Optimálna teplota: 18–22 °C
Pri veľkých nádobách je nutné dbať na dostatočné chladenie.

Príprava
Kvasinky sa najlepšie rozmiešajú v 10-násobnom množstve zmesi muštu a vody s teplotou 20–30 °C. Zmes sa nechá 10 minút postáť, znovu premieša a pridá do muštu.
Pri prečerpávaní muštu priamo na kvasinky miešanie nie je potrebné.

Kvasinky je možné pridať aj priamo do muštu bez predmáčania. Fermentácia začne o niekoľko hodín neskôr, ale je potrebné zvýšiť dávku približne o 20 %.

Pre lepšie fermentačné podmienky sa odporúča pridať 40 g/hl SIHA VARIOFERM (špeciálna kvasinková výživa), najmä pri silne vyčírených muštoch alebo pri podozrení na zvyšky pesticídov.

Charakteristika produktu
Vybrané kmeňe Saccharomyces cerevisiae boli zvolené na použitie v kombinovanom produkte. Všetky sa vyznačujú čistým metabolizmom a nízkou tvorbou vedľajších produktov, ako SO2, H2S, acetaldehyd, pyruvát, α-ketoglutarát, prchavé kyseliny a estery.
Tým sa zabraňuje vzniku nežiadúcich tónov počas fermentácie.

Kvasinky môžu vytvoriť až 16 % obj. alkoholu.
Praktická výťažnosť je približne 47 % skvaseného cukru.
Fermentácia 1 kg cukru uvoľní približne 247 kJ / 59 kcal tepla.

SIHA VARIOFERM obsahuje najmenej 20 000 miliónov životaschopných buniek/g.
Neobsahuje mikroorganizmy škodlivé pre nápoje.

Bezpečnosť
Pri správnom použití nie sú známe žiadne negatívne účinky.

Skladovanie
Produkt je balený do vzduchotesnej hliníkovej laminovanej fólie s inertným plynom. Balenie je vákuové a jeho neporušenosť možno jednoducho skontrolovať.

Skladovanie v neotvorenom balení: 4 roky pri 4–10 °C
Krátkodobo možné skladovanie do 20 °C
Po otvorení je potrebné balenie ihneď spotrebovať.

Balenie a dodacie informácie
500 g balenie
20 × 500 g v kartóne

Certifikovaná kvalita
Produkt je pravidelne kontrolovaný počas výroby a tiež počas finálneho balenia. Kontroly zahŕňajú technickú funkčnosť aj požiadavky potravinárskej bezpečnosti.

V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupců.

Kategória: Kvasinky
Hmotnosť: 0.5 kg
EAN: 080035
Výroba vína podľa farby: Biele, Ružové
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Biele, Ružové
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola