Kvasinky Vialatte Ferm W28, 100 g

VIALATTE FERM® W28 sú kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené na výrobu bielych a ružových vín s výraznou tiolovou a esterovou arómou.

Položka bola vypredaná…
Dostupnosť Na objednávku
Kód: 080714
9,70 € 7,89 € bez DPH
Kvasinky Vialatte Ferm W28, 100 g
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

VIALATTE FERM® W28 sú aktívne suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené na výrobu bielych a ružových vín s komplexným ovocným aromatickým profilom založeným na kombinácii tiolov a fermentačných esterov. Sú vhodné aj na reštart fermentácie bez straty aromatickej kvality vín s tiolovým charakterom.

Enologické vlastnosti
• Uvoľnenie aromatického potenciálu odrôd bohatých na tiolové prekurzory, ako je Sauvignon Blanc a Colombard, alebo červených odrôd, ako je Grenache na výrobu rosé vín.
• Produkcia bielych a ružových vín s komplexným ovocným profilom spájajúcim tioly a fermentačné estery.
• Umožňujú reštart fermentácie bez ovplyvnenia aromatickej kvality vín s tiolovým charakterom.

Fermentačné charakteristiky
Druh: S. cerevisiae
Killer faktor: pozitívny
Fermentačná kinetika: priemerná (pri teplotách pod 16 °C spomalená)
Optimálna teplota AF: 10–16 °C
Odolnosť voči etanolu: 16,5 % obj.
Nutričné nároky: nízke
Produkcia glycerolu: 6–8 g/l
Produkcia SO₂: stredná
Produkcia prchavých kyselín: nízka
Produkcia H₂S: nízka

Dávkovanie
Rehydratácia: 20 g/hl

Návod na použitie
Rozptýľte aktívne suché kvasinky v 10-násobnom množstve zmesi vody a muštu v pomere 1:1 pri teplote 35–40 °C.
Príklad: 500 g kvasiniek do zmesi 2,5 l vody a 2,5 l muštu pri 37 °C. Nechajte 20 minút stáť a potom jemne homogenizujte.
Ak je teplotný rozdiel medzi zákvasom a muštom 10 °C alebo menší, pridajte zákvas priamo do muštu. V opačnom prípade zdvojnásobte objem zákvasu muštom, počkajte 10 minút, jemne premiešajte a potom pridajte do muštu.

Odporúčanie
V prípade nutričného deficitu je vhodné dodať dusík len v organickej forme na začiatku alkoholového kvasenia. Príliš vysoká hladina minerálneho dusíka inhibuje NCR systém, ktorý umožňuje premenu aminokyselín (prekurzorov esterov) a tiolových prekurzorov. NCR systém tiež potláča tvorbu enzýmu ß-lyázy, ktorý je zodpovedný za uvoľnenie tiolov do ich voľnej, aromatickej formy. Preto sa odporúča používať organický dusík, napríklad živinu NUTRICELL® AA.

Upozornenie
Produkt je určený na enologické a výhradne profesionálne použitie. Používajte v súlade s platnými predpismi.

Balenie a uchovávanie
500 g a 10 kg.
Skladujte v pôvodnom obale na chladnom a suchom mieste. Po otvorení ihneď spotrebujte.

V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.

Kategória: Kvasinky
Hmotnosť: 0.1 kg
EAN: 080714
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola