Kvasinky Vitilevure KD, 0,5 kg

VITI LEVURE® KD sú kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené na výrobu vín s výraznou aromatickou typickosťou, vhodné pre Sauvignon, Rizling a reštart kvasenia.

Položka bola vypredaná…
Dostupnosť Na objednávku
Kód: 080750
35,79 € 29,10 € bez DPH
Kvasinky Vitilevure KD, 0,5 kg
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

VITI LEVURE® KD sú aktívne suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae galactose (ex bayanus) určené na výrobu vín s výraznou aromatickou typickosťou. Tento kmeň zvýrazňuje arómu špičkových odrôd, ako je Sauvignon (Bordeaux, Loira) alebo Rizling. Je ideálny pre Sancerre typ vín s potenciálom pozitívneho zrenia a poskytuje výborné výsledky aj pri Sauvignon Blanc a červených vínach (Cabernet Franc). Vďaka nízkym nutričným nárokom sa uplatňuje aj pri muštoch ťažko podliehajúcich fermentácii a pri reštarte problematických kvasení.

Enologické vlastnosti
• Zvýraznenie aromatického profilu vín z odrôd bohatých na prekurzory aróm (napr. Sauvignon, Rizling).
• Vhodné pre výrobu vín typu Sancerre s potenciálom zrenia.
• Vysoká fermentačná vitalita, vhodné aj pre reštart kvasenia.
• Dobré výsledky pri Sauvignon Blanc a Cabernet Franc.
• Nízke nutričné nároky.

Mikrobiologické a enologické vlastnosti
Druh: Saccharomyces cerevisiae galactose (ex bayanus)
Killer faktor: killer kmeň
Alkoholová tolerancia: až do 15 % obj.
Fermentačná teplota: 5–37 °C
Fermentačná kinetika: veľmi silná, s krátkou lag fázou
Nutričné nároky: stredné (pri muštoch s vysokým potenciálom alkoholu > 13 % obj. sa odporúča oxygenácia a živina ACTIFERM 1–2)
Produkcia SO₂: veľmi nízka (do 9 mg/l)
Produkcia pyrohroznovej kyseliny a acetaldehydu: nízka (do 30 mg/l)
Produkcia peny: nízka
Produkcia prchavých kyselín: normálna
Produkcia glycerolu: pomerne vysoká

Dávkovanie
Odporúčaná dávka: 20 g/hl

Návod na použitie
Rehydrujte kvasinky v 10-násobnom objeme vody s teplotou 35–37 °C v čistej nádobe.
Jemne premiešajte a nechajte 20 minút stáť.
Privyknite kvasinky na teplotu muštu postupným pridávaním muštu – teplotný rozdiel medzi zákvasom a muštom by nemal presiahnuť 10 °C.
Zákvas pridajte do muštu prečerpávaním.
Rehydratačný proces by nemal presiahnuť 45 minút.
Rehydratácia priamo v mušte sa neodporúča.
Pri vysoko čiřených muštoch sa odporúča pridať PREFERM®.

Balenie a uchovávanie
0,5 kg vrecko – balenie 20 × 0,5 kg.
Skladujte v chlade a suchu, v pôvodnom obale. Trvanlivosť až 4 roky. Po otvorení spotrebujte čo najrýchlejšie.

V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.

Kategória: Kvasinky
Hmotnosť: 0.5 kg
EAN: 080750080750
Výroba vína podľa farby: Biele
Výroba vína podľa farby: Biele
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola