Baktérie VINIFLORA CH11, 25 hl

VINIFLORA CH 11


Kmeň vhodný pre biele, červené a rosé vína s nízkou teplotou a pH. Tolerancia SO2: voľná SO2 do 20 mg/l a celková SO2 do 30 mg/l, obsah alkoholu: do 12% obj., teplota: >14°C, hodnota pH: >2,9

Dávkovanie: 1 balenie / 25 hl

Dostupnosť Skladem (5 ks)
Kód: 010012
162,56 € 132,16 € bez DPH
Baktérie VINIFLORA CH11, 25 hl
Baktérie VINIFLORA CH11, 25 hl
Novinka
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

vhodná pre biele a rosé vína
VINIFLORA® CH11 je novým prípravkom Oenococcus oeni selektovaným z nemeckého rizlingového muštu, určený na biologické odkyslenie pri výrobe bielych a ružových vín. Kultúra na priame očkovanie VINIFLORA® CH11 je vhodná najmä na simultánne očkovanie v štádiu muštu s nízkou hodnotou pH a nízkou teplotou kvasenia (~14 °C). Veľká malolaktická aktivita VINIFLORA® CH11 zaistí pri simultánnom očkovaní mimoriadne rýchle a úplné odbúravanie kyseliny.

 

Použitie a dávkovanie:
Použité množstvo nesmie byť menšie ako odporúčaná dávka. Menšie dávkovanie zvýhodňuje bakteriálnu spontánnu flóru a ohrozuje odbúravanie kyseliny jablčnej. VINIFLORA® CH11 je vhodný najmä na simultánne očkovanie a na očkovanie bezprostredne po dokončení alkoholického kvasenia. Suchý produkt sa vsype priamo do vína. Je nutné ho zamiešať bez zanesenia kyslíka. Tank alebo nádobu udržujte počas BOK pokiaľ možno plnú až po uzáver/zátku.
Obvykle začína biologické odbúravanie kyseliny 2 – 3 dni po očkovaní VINIFLORA® CH11 a je ukončené cca. po 1 – 2 týždňoch (podľa vonkajších podmienok).


Faktory ovplyvňujúce BOK! Podmienky!
Teplota: ≥ 14 °C / Hodnota pH: ≥ 3 / Obsah alkoholu: do 15 % obj.
Znášanlivosť voči SO2: voľná do 20 mg/l, celková do 60 mg/l

 

Skladovanie:

Balenie VINIFLORA® CH11 smiete otvoriť až bezprostredne pred použitím. V otvorenom stave nie je možné výrobok skladovať, vzdušný kyslík a vlhkosť ho rýchlo inaktivujú. Preto v žiadnom prípade nerozdeľujte obsah balenia pre viacnásobné použitie v malej nádobe, pretože počas pobytu na vzduchu sa môžu bunky baktérií zbytočne poškodiť. Dlhodobé skladovanie je nutné vykonávať pri -18 °C (v mrazničke). Za týchto podmienok zaručujeme plnú aktivitu po dobu najmenej 36 mesiacov. Pri +20 °C zostáva aktivita zachovaná najmenej 6 mesiacov. Až do použitia uchovajte VINIFLORA® CH11 v uvedených podmienkach. Prispôsobenie na teplotu vína nie je nutné. Teplota > 30 °C poškodzuje baktérie a preto je bezpodmienečne nutné sa jej vyvarovať!

 

Výrobca: Chr. Hansen A/S, Bøge Allé 10-12, 2970 Hørsholm, Dánsko
Servis: +420 775 004 044 +420 777 784 378

Kategória: LIPERA SK NEW
Hmotnosť: 0.092 kg
EAN: 010012
Výroba vína podľa farby: Červené, Biele, Ružové
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Biele, Červené, Ružové
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola