


Špecifické vlastnosti VINIFLORA NOVA LS baktérie mliečneho kvasenia:
- Maximálny rozvoj vitality a aktivity v mušte
- Univerzálne použiteľné v bielom, ružovom a mušte z červeného vína
- Homofermentatívny kmeň Lactobacillus
Žiadna tvorba prchavých kyselín pri biologickej kyslej fermentácii
- Žiadna tvorba diacetylu
- Koncentrácia kyseliny jablčnej v mušte <2,5 g/l
- hodnota pH 3,5
- voľný SO2 < 10 mg/l
- Veľmi nízka tolerancia alkoholu do max. 5 % obj.
Alkohol.
- žiadna tvorba histamínu (biogénny amín)
Aplikácia a dávkovanie
VINIFLORA NOVA LS Frozen Cultures baktérie mliečneho kvasenia sú dostupné v balení na 50 hl muštu.
Odporúčané dávkovanie nesmie byť nižšie ako odporúčané.
Príliš nízka dávka podporuje bakteriálnu infekciu.
VINIFLORA NOVA LS baktérie mliečneho kvasenia sú vhodné na očkovanie do muštu pred alkoholovým kvasením.
Kvasinky by mali byť pridané po cca 24 hodinách.
Ideálna teplota na očkovanie je 15 - 25 °C.
Vlastnosti produktu
VINIFLORA NOVA LS sú baktérie mliečneho kvasenia a sú vysoko čistého koncentrátu hlboko mrazených buniek Lactobacillus plantarum. Vyšľachtené v Južnej Afrike podľa všetkých príslušných enologických kritérií (organoleptická čistota Vína, žiadna tvorba nežiaducich metabolických produktov ako je kyselina octová).
VINIFLORA NOVA LS má vynikajúci výsledok, ihneď po pridaní s odbúraním kyseliny jablčnej v kyseline L-mliečnej pre naštartovanie a ochranu
muštu/vína od nežiaducich látok vďaka vysokému počtu buniek mikroorganizmov.
Obsah kyseliny jablčnej v mušte by mal byť <2,5 g/l a koncentrácia voľného SO2 je <10 mg/l.
Hodnota pH muštu by sa mala pohybovať medzi 3,5-4,0.
Homofermentatívne Lactobacillus plantarum sa netvorí Diacetyl a pomáha tak vytvárať ovocnú arómu vína.
VINIFLORA NOVA LS sú dostupné ako malé pelety, ktoré sú súčasťou balenia
Prepravované a skladované pri teplotách -50 °C
Dôležité pokyny
Obal VINIFLORA Nova LS
Kultivácia baktérií mliečneho kvasenia sa smie vykonávať iba okamžite od otvorenia. Pri otvorení
produkt nie je možné skladovať. Pri kontakte s kyslíkom a vlhkosťou rýchlo inaktivujú.
Preto by malo byť použitie obsahu balenia okamžité. V žiadnom prípade by nemalo byť rozdelené na menšie jednotky
pretože kvôli času strávenému na vzduchu sa bakteriálne bunky zbytočne poškodzujú.
Kategória: | LIPERA SK NEW |
---|---|
Hmotnosť: | 0.2 kg |
EAN: | 010035 |
Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové |
Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.