Tanín Coco, 20 g
Tanín z amerického dubu je určený na fi nálnu korekciu červených vín. Zvýrazňuje chuť vína po kokose, káve a korení bez toho, aby sa zmenila prírodná aróma.



Lafood Coco je zmes tanínov extrahovaných z kvalitného amerického duba (Quercus albumu). Jedná sa o tanín vyššej triedy, extrahovaný a sušený špeciálnymi postupmi, ktoré zachovávajú kvalitu suroviny. Jeho „jemný“ polyfenolický profil umožňuje chrániť pôvodný buket vín.
Technologické použitie
Lafood Coco sa používa pri vysoko kvalitných červených vínach, bielych vínach, octoch a destilátoch. Prítomnosť whisky-laktónu zvýrazňuje arómu kokosu, praženého a korenistého čerstvého dreva.
Je obzvlášť vhodný na školenie vín, najmä v prípade, že sa používajú staršie drevené sudy, ktoré už neuvoľňujú taníny. Prispieva k dosiahnutiu proteínovej stability, predlžuje životnosť vína a zvyšuje jeho odolnosť voči oxidácii. Lafood Coco je dobre rozpustný vo vode.
Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 2–3 g/hl. Vyššie dávky, 5 g/hl, musia byť overené predbežnými testami, aby nedošlo k prekrytiu prirodzených aróm vína. Účinok je vhodné vyhodnotiť okamžite po aplikácii a znovu približne po týždni, aby bolo možné oceniť harmonizáciu s polyfenolickým profilom vína. Používa sa pred stáčaním s prevedením finálnej filtrácie približne po týždni.
Prípravok Lafood Coco rozmiešajte priamo vo víne alebo vo vode (pomer 1:20) a potom pridajte do hmoty.
Balenie a uchovávanie
0,500kg sáčky.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | LIPERA SK NEW |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.02 kg |
| EAN: | 200064 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Červené |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
