Enzým Viazym Aroma, 100 g
VIAZYM® AROMA je enzýmový prípravok s vysokou β-glukozidázovou aktivitou určený na uvoľnenie terpenických aróm a zvýraznenie odrodového charakteru vín.



VIAZYM® AROMA je pektolytický enzymatický prípravok určený na uvoľnenie terpenických aromatických látok vo vínach.
Enologické vlastnosti
VIAZYM® AROMA je mikrogranulovaný enzýmový prípravok získaný z Aspergillus niger s vysokou aktivitou β-glukozidázy.
Neprítomnosť cinnamoylesterázovej aktivity zabraňuje tvorbe prchavých fenolov.
Vo vínach sú terpenické arómy, ako linalool, nerol, geraniol alebo citronellol, viazané na molekulu glukózy vo forme nearomatických glykozidických prekurzorov.
VIAZYM® AROMA napomáha uvoľňovaniu týchto aróm tým, že štiepi väzbu medzi glukózou a aromatickou zlúčeninou, ktorá sa tým stáva prchavou a aromatickou.
Použitie prípravku zlepšuje aromatickú komplexnosť vín, uľahčuje čírenie muštu, zlepšuje filtráciu a celkovú kvalitu vína.
Dávkovanie
2–5 g/hl.
Návod na použitie
Rozpustite VIAZYM® AROMA približne v 10 litroch vody alebo muštu.
Pridajte do celkového objemu, ktorý má byť ošetrený, a zabezpečte rovnomerné premiešanie.
Podľa senzorického hodnotenia možno pôsobenie enzýmu zastaviť ošetrením bentonitom (10–20 g/hl).
Upozornenie
Produkt je určený na enologické a výhradne profesionálne použitie. Používajte v súlade s platnými predpismi.
Balenie a uchovávanie
Balené po 100 g.
Pri prevzatí skladujte neotvorený obal pri teplote pod 25 °C, v suchu, mimo dosahu svetla a mrazu.
Po zbere skladujte pri teplote 8–15 °C.
Otvorené balenie skladujte pri 8–15 °C, chráňte pred mrazom a spotrebujte čo najskôr.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | LIPERA SK NEW |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.1 kg |
| EAN: | 040308 |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Ružové |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Ružové |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: | |
| Položka bola vypredaná… | |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
