Kvasinky Cryarome, 20 g

Kvasinky na studené kvasenie s vysokou aromatikou.

Dostupnosť Skladem (21 ks)
Kód: 080030
2,57 € 2,09 € bez DPH
Kvasinky Cryarome, 20 g
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

SIHA CRYAROME sú špeciálne kvasinky Saccharomyces cerevisiae s vynikajúcimi vlastnosťami pri studenom kvasení a vysokou tvorbou aromatických látok. Tolerujú teploty až do 15 °C a dostatočne fermentujú aj pri nižších teplotách. Sú vhodné na výrobu bielych aj červených vín. Produkujú výrazne aromatické a svieže vína a zvyšujú eleganciu a komplexitu najmä pri sladkých vínach. Fermentujú pomalšie, ale úplne, aj pri náročných muštoch. Sú vhodné na kvasenie muštov, rmutov, refermentáciu aj dokončenie fermentácie zastavených vín.

Špecifické výhody SIHA CRYAROME
Rýchly štart fermentácie
Spoľahlivá fermentácia v širokom teplotnom rozsahu
Výborné vlastnosti pri studenom kvasení pod 15 °C
Vysoké uvoľnenie aromatických látok
Potlačenie divokých kvasiniek a baktérií
Prevencia vedľajších produktov fermentácie
Tolerance alkoholu až 16 % obj.

Použitie
Mušt aj rmut majú byť ošetrené SIHA CRYAROME čo najskôr.
Dávky v tabuľke pomáhajú predísť problémom s fermentáciou.

Teploty pod 15 °C vyžadujú zvýšenie dávky o 5–10 g/hl.

Dávkovanie
(lb/1 000 gal / g/hl)

Hroznový mušt – červený
1.2–1.7 (15–20)
1.7–2.5 (20–30)

Hroznový mušt – biely
1.2–1.7 (15–20)
1.7–2.5 (20–30)

Jablkový mušt
1.2–1.7 (15–20)
1.7–2.5 (20–30)

Ovocný mušt
1.2–1.7 (15–20)
1.7–2.5 (20–30)

Rmuta
1.7–2.0 (20–25)
1.7–2.5 (20–30)

Dokončenie fermentácie zastavených vín
2.5–5.0 (30–60)

Fermentačný rozsah je 17–25 °C.
Optimálne 15–20 °C.
Pri vysokom alkohole má byť teplota nižšia.
Veľké nádoby vyžadujú dostatočné chladenie.

Príprava
Kvasinky sa rozmiešajú v 10-násobnom množstve zmesi muštu a vody (1:1) s teplotou 30–35 °C.
Po 10 minútach sa premiešajú a pridajú do muštu.
Pri prečerpávaní muštu priamo na kvasinky nie je miešanie potrebné.

Priame pridanie je možné – fermentácia začne o pár hodín neskôr.
Dávku treba zvýšiť o cca 20 %.

Pri rmutoch sa kvasinky dávajú priamo do nádoby pred plnením.

Výživa
600 mg/1 000 l SIHA Vitamin B1
20 g/hl SIHA Fermentation Salt na dokončenie zastavenej fermentácie

Pri náročných fermentáciách sa odporúča adaptácia: inokulovať 10 % objemu vína, nechať prekvasit polovicu cukru a pridať k zvyšným 90 %.

Charakteristika produktu
SIHA CRYAROME vytvára veľmi ovocné a plné vína s čistým metabolizmom.
Neprodukuje takmer žiadne rušivé vedľajšie produkty (SO2, H2S, acetaldehyd, pyruvát, α-ketoglutarát, prchavé kyseliny, estery).
Vína nie sú ovplyvnené negatívnymi tónmi kvasenia.
Má vysokú vitalitu a silnú schopnosť prekvasenia.
Potláča divoké mikroorganizmy.
Toleruje až 80 mg/l SO2.
Po fermentácii majú vína nízku potrebu SO2.

Môže vytvoriť až 16 % obj. alkoholu.
Praktická výťažnosť je 47 % cukru.
Fermentácia 1 kg cukru uvoľní približne 247 kJ (59 kcal).

Bezpečnosť
Produkt je bezpečný na použitie v potravinárstve.
Nevyžaduje špeciálne opatrenia pri manipulácii ani skladovaní.

Skladovanie
Balený vo vákuovej hliníkovej fólii v inertnej atmosfére.
Neotvorené balenie: 4 roky pri 4–10 °C.
Krátkodobo možné skladovanie pri 20 °C.
Po otvorení je nutné rýchle spotrebovanie.

Balenie a dodacie informácie
500 g balenie
20 × 500 g v kartóne

Certifikovaná kvalita
Produkt je pravidelne kontrolovaný počas výroby aj počas finálneho balenia.

V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupců.

Kategória: LIPERA SK NEW
Hmotnosť: 0.02 kg
EAN: 080030
Výroba vína podľa farby: Biele, Ružové
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Biele, Ružové
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola