Kvasinky Pepenero, 500 g

Delikátna korenená chuť a aróma, podporuje odrodovo charakteristické tóny čokolády, vanilky a kávy,

Dostupnosť Skladem (16 ks)
Kód: 080134
42,53 € 34,58 € bez DPH
Kvasinky Pepenero, 500 g
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

Vybrané aktívne suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, bez GMO.

iYeast Pepenero boli vybrané v Španielsku na výrobu veľkých červených vín určených na dlhé zrenie. Sú odporúčané pre vína vyššej triedy, pri ktorých je žiaduce zvýrazniť korenisté tóny čierneho korenia a sladkého drievka. Vína fermentované s iYeast Pepenero sa vyznačujú elegantným a štruktúrovaným profilom s výraznou osobitosťou. Ich použitie prináša príjemné karamelizačné a pražené tóny, najmä čokoládu, vanilku a kávu.

iYeast Pepenero zaisťujú vysokú tvorbu glycerolu pri nižšom pomere premeny cukru na etanol. Kvasinky sa vyznačujú dobrou odolnosťou voči alkoholu, nízkou tvorbou prchavých kyselín, siričitanov a zlúčenín síry. Odporúčajú sa najmä pre odrody Zinfandel, Primitivo, Chianti classico, Barola, Brunello di Montalcino, Valpolicella classica, Cabernet Sauvignon, Tempranillo a Garnacha.

Enologické vlastnosti
• vysoká odolnosť voči alkoholu (až 18 % obj.)

• vysoká odolnosť voči teplotnému stresu

• vysoká fermentačná sila

• rýchle fermentácie a refermentácie

• skrátená latencia

• killer faktor s prevahou nad apikulátnou mikroflórou

• vysoká odolnosť voči inhibičným faktorom fermentácie

• pravidelný priebeh fermentácie v širokom teplotnom rozmedzí 15–35 °C

• nízka produkcia prchavých kyselín

• nízka produkcia siričitanov a zlúčenín síry

• nízka produkcia acetaldehydu a kyseliny pyrohroznovej

• významná tvorba glycerolu

Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 20 – 30 g/hl (v závislosti od zdravotného stavu hrozna a rozhodnutia vinára).

Rehydratácia: rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode s teplotou 35–40 °C, dobre homogenizujte, nechajte 10–15 minút odstáť a potom pridajte prípravok ACTIVE POWER v dávke 20–30 g/hl pre zaistenie optimálnej fázy množenia buniek.

Balenie a uchovávanie
Vákuovo balené 0,5kg vrecká v kartónoch po 10 kg.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Produkt zodpovedá Codex Oenologique International.

Mikrobiologické parametre

• Nesacharomycetné kvasinky: < 500 ufc/g

• Mliečne baktérie: < 500 ufc/g

• Plesne: < 50 ufc/g

• Octové baktérie: < 50 ufc/g

• Koliformné baktérie: < 50 ufc/g

• E. coli/g: neprítomná

• Staphylococcus ufc/g: neprítomný

• Salmonella/25 g: neprítomná

V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.

Kategória: LIPERA SK NEW
Hmotnosť: 0.5 kg
EAN: 080134
Výroba vína podľa farby: Červené
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Červené
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola