Kvasinky Pepenero, 500 g
Delikátna korenená chuť a aróma, podporuje odrodovo charakteristické tóny čokolády, vanilky a kávy,



Vybrané aktívne suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, bez GMO.
iYeast Pepenero boli vybrané v Španielsku na výrobu veľkých červených vín určených na dlhé zrenie. Sú odporúčané pre vína vyššej triedy, pri ktorých je žiaduce zvýrazniť korenisté tóny čierneho korenia a sladkého drievka. Vína fermentované s iYeast Pepenero sa vyznačujú elegantným a štruktúrovaným profilom s výraznou osobitosťou. Ich použitie prináša príjemné karamelizačné a pražené tóny, najmä čokoládu, vanilku a kávu.
iYeast Pepenero zaisťujú vysokú tvorbu glycerolu pri nižšom pomere premeny cukru na etanol. Kvasinky sa vyznačujú dobrou odolnosťou voči alkoholu, nízkou tvorbou prchavých kyselín, siričitanov a zlúčenín síry. Odporúčajú sa najmä pre odrody Zinfandel, Primitivo, Chianti classico, Barola, Brunello di Montalcino, Valpolicella classica, Cabernet Sauvignon, Tempranillo a Garnacha.
Enologické vlastnosti
• vysoká odolnosť voči alkoholu (až 18 % obj.)
• vysoká odolnosť voči teplotnému stresu
• vysoká fermentačná sila
• rýchle fermentácie a refermentácie
• skrátená latencia
• killer faktor s prevahou nad apikulátnou mikroflórou
• vysoká odolnosť voči inhibičným faktorom fermentácie
• pravidelný priebeh fermentácie v širokom teplotnom rozmedzí 15–35 °C
• nízka produkcia prchavých kyselín
• nízka produkcia siričitanov a zlúčenín síry
• nízka produkcia acetaldehydu a kyseliny pyrohroznovej
• významná tvorba glycerolu
Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 20 – 30 g/hl (v závislosti od zdravotného stavu hrozna a rozhodnutia vinára).
Rehydratácia: rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode s teplotou 35–40 °C, dobre homogenizujte, nechajte 10–15 minút odstáť a potom pridajte prípravok ACTIVE POWER v dávke 20–30 g/hl pre zaistenie optimálnej fázy množenia buniek.
Balenie a uchovávanie
Vákuovo balené 0,5kg vrecká v kartónoch po 10 kg.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Produkt zodpovedá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametre
• Nesacharomycetné kvasinky: < 500 ufc/g
• Mliečne baktérie: < 500 ufc/g
• Plesne: < 50 ufc/g
• Octové baktérie: < 50 ufc/g
• Koliformné baktérie: < 50 ufc/g
• E. coli/g: neprítomná
• Staphylococcus ufc/g: neprítomný
• Salmonella/25 g: neprítomná
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | LIPERA SK NEW |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 080134 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Červené |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
