Kvasinky Pepper, 500 g
Podporuje rôznorodú a elegantnú typicky odrodovú arómu hrozna a citrusové plody



Vybrané aktívne suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.
iYeast Pepper je kmeň kvasiniek špecificky vybraný na zvýraznenie odrodových aróm typu thiol-pyrazín. Je obzvlášť vhodný pre odrodu Sauvignon blanc, kde podporuje tóny paradajkového listu, papriky, špargle a morskej či minerálnej sviežosti.
Výborné výsledky boli dosiahnuté aj pri odrodách Gewurztraminer, Riesling, Viognier a Müller Thurgau. Zaujímavé výsledky sa dosiahli aj pri fermentácii Chardonnay s moderným technologickým profilom. Ideálne je použitie aj pri výrobe a refermentácii šumivých vín nového štýlu.
iYeast Pepper zabezpečuje bezpečný a pravidelný priebeh fermentácie aj pri nízkych teplotách (10 °C). Vysoká fermentačná sila umožňuje získať vína s nižším obsahom prchavých kyselín a acetaldehydu, čo znižuje potrebu použitia SO₂.
Enologické vlastnosti
-
výborná fermentačná schopnosť
-
vysoká tolerancia k alkoholu (až 18 % obj.)
-
odolnosť voči nízkym teplotám kvasenia (10–16 °C)
-
killer faktor s prevahou nad autochtónnou mikroflórou
-
odolnosť voči zmenám hustoty muštu
-
silná produkcia odrodových aróm (exotické ovocie) a fermentačných esterov
-
nízka produkcia prchavých kyselín
Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 20–30 g/hl (v závislosti od zdravotného stavu hrozna a rozhodnutia vinára).
Rehydratácia: rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode s teplotou 35–40 °C, dobre homogenizujte, nechajte 10–15 minút odstáť a potom pridajte prípravok ACTIVE POWER v dávke 20–30 g/hl na zabezpečenie a optimalizáciu fázy množenia buniek.
Balenie a uchovávanie
Vákuovo balené 0,5kg vrecká v kartónoch po 10 kg.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Produkt zodpovedá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametre
-
Nesacharomycetné kvasinky: < 500 ufc/g
-
Mliečne baktérie: < 500 ufc/g
-
Plesne: < 50 ufc/g
-
Octové baktérie: < 50 ufc/g
-
Koliformné baktérie: < 50 ufc/g
-
E. coli/g: neprítomná
-
Staphylococcus ufc/g: neprítomný
-
Salmonella/25 g: neprítomná
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | LIPERA SK NEW |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 080131 |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Ružové |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Ružové |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
