Kvasinky Pepper, 500 g

Podporuje rôznorodú a elegantnú typicky odrodovú arómu hrozna a citrusové plody

Dostupnosť Skladem (10 ks)
Kód: 080131
46,85 € 38,09 € bez DPH
Kvasinky Pepper, 500 g
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

Vybrané aktívne suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.

iYeast Pepper je kmeň kvasiniek špecificky vybraný na zvýraznenie odrodových aróm typu thiol-pyrazín. Je obzvlášť vhodný pre odrodu Sauvignon blanc, kde podporuje tóny paradajkového listu, papriky, špargle a morskej či minerálnej sviežosti.

Výborné výsledky boli dosiahnuté aj pri odrodách Gewurztraminer, Riesling, Viognier a Müller Thurgau. Zaujímavé výsledky sa dosiahli aj pri fermentácii Chardonnay s moderným technologickým profilom. Ideálne je použitie aj pri výrobe a refermentácii šumivých vín nového štýlu.

iYeast Pepper zabezpečuje bezpečný a pravidelný priebeh fermentácie aj pri nízkych teplotách (10 °C). Vysoká fermentačná sila umožňuje získať vína s nižším obsahom prchavých kyselín a acetaldehydu, čo znižuje potrebu použitia SO₂.

Enologické vlastnosti

  • výborná fermentačná schopnosť

  • vysoká tolerancia k alkoholu (až 18 % obj.)

  • odolnosť voči nízkym teplotám kvasenia (10–16 °C)

  • killer faktor s prevahou nad autochtónnou mikroflórou

  • odolnosť voči zmenám hustoty muštu

  • silná produkcia odrodových aróm (exotické ovocie) a fermentačných esterov

  • nízka produkcia prchavých kyselín

Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 20–30 g/hl (v závislosti od zdravotného stavu hrozna a rozhodnutia vinára).

Rehydratácia: rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode s teplotou 35–40 °C, dobre homogenizujte, nechajte 10–15 minút odstáť a potom pridajte prípravok ACTIVE POWER v dávke 20–30 g/hl na zabezpečenie a optimalizáciu fázy množenia buniek.

Balenie a uchovávanie
Vákuovo balené 0,5kg vrecká v kartónoch po 10 kg.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Produkt zodpovedá Codex Oenologique International.

Mikrobiologické parametre

  • Nesacharomycetné kvasinky: < 500 ufc/g

  • Mliečne baktérie: < 500 ufc/g

  • Plesne: < 50 ufc/g

  • Octové baktérie: < 50 ufc/g

  • Koliformné baktérie: < 50 ufc/g

  • E. coli/g: neprítomná

  • Staphylococcus ufc/g: neprítomný

  • Salmonella/25 g: neprítomná

V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.

Kategória: LIPERA SK NEW
Hmotnosť: 0.5 kg
EAN: 080131
Výroba vína podľa farby: Biele, Ružové
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Biele, Ružové
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola