Kvasinky Tropical white, 500 g
Tvoria bohatú štruktúru arómy a chuti, podporujú buket tropického ovocia.



Vybrané aktívne suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.
iYeast Tropical White je „hybridná“ kvasinka určená na výrobu bielych a ružových vín moderného, ovocného a minerálneho štýlu. Tento kmeň bol vybraný na základe štúdií hybridizácie kvasiniek v spolupráci s európskymi výskumnými inštitúciami.
Vďaka svojej silnej aromatickej expresii predstavuje nenahraditeľného pomocníka pri výrobe bielych vín medzinárodného štýlu s plným telom a vyváženou štruktúrou. Vyznačuje sa intenzívnou tvorbou acetátových esterov s tropickým charakterom, ako sú tóny ananásu, papáje, liči a limetky.
Výborné výsledky boli dosiahnuté pri odrodách Chardonnay, Pinot grigio, Sauvignon, Moscato a Fiano, rovnako ako pri refermentácii Prosecca a Moscata. Veľmi vitálna kvasinka, odporúčaný teplotný rozsah kvasenia je 10–15 °C.
Enologické vlastnosti
-
výborná fermentačná vitalita
-
vysoká tolerancia k alkoholu (až 19 % obj.)
-
killer faktor s prevahou nad autochtónnou mikroflórou
-
pravidelné fermentácie aj pri nízkych teplotách (10–15 °C)
-
nízka tvorba prchavých kyselín
-
nízka tvorba siričitanov (SO₂)
-
nízka tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznovej
-
nízka tvorba peny pri stredne nízkych teplotách
-
bezpečné a efektívne fermentácie
-
vysoká odolnosť voči inhibičným faktorom fermentácie
Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 20–30 g/hl (v závislosti od zdravotného stavu hrozna a rozhodnutia vinára).
Rehydratácia: rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode s teplotou 35–40 °C, dobre homogenizujte, nechajte 10–15 minút odstáť a potom pridajte prípravok ACTIVE POWER v dávke 20–30 g/hl na zabezpečenie a optimalizáciu fázy množenia buniek.
Balenie a uchovávanie
Vákuovo balené 0,5kg vrecká v kartónoch po 10 kg.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Produkt zodpovedá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametre
-
Nesacharomycetné kvasinky: < 500 ufc/g
-
Mliečne baktérie: < 500 ufc/g
-
Plesne: < 50 ufc/g
-
Octové baktérie: < 50 ufc/g
-
Koliformné baktérie: < 50 ufc/g
-
E. coli/g: neprítomná
-
Staphylococcus ufc/g: neprítomný
-
Salmonella/25 g: neprítomná
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | LIPERA SK NEW |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 080132 |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Ružové |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Ružové |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
