Kvasinky Vialatte Ferm R100, 500 g
VIALATTE FERM® R100 sú kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené na výrobu zaoblených a ovocných červených vín s dobrou produkciou glycerolu.



VIALATTE FERM® R100 sú aktívne suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené na výrobu zaoblených, ovocných červených vín určených na krátke až stredne dlhé zrenie. Vhodné pre medzinárodné odrody, ako sú Merlot, Syrah, Cabernet, Mourvèdre a ďalšie.
Enologické vlastnosti
• Kontrola vinifikačného procesu a konzistencie vín.
• Dobrá produkcia glycerolu.
• Výroba červených vín s ovocným charakterom a jemnou štruktúrou.
• Vhodné pre široké spektrum červených odrôd.
Fermentačné charakteristiky
Druh: S. cerevisiae
Killer faktor: citlivý
Fermentačná kinetika: rýchla
Optimálna teplota AF: 18–32 °C
Odolnosť voči etanolu: 14,0 % obj.
Nutričné nároky: vysoké
Produkcia prchavých kyselín: stredná
Produkcia glycerolu: 6–8 g/l
Produkcia SO2: stredná
Dávkovanie
Rehydratácia: 20 g/hl
Návod na použitie
Rozptýľte aktívne suché kvasinky v 10-násobnom množstve zmesi vody a muštu v pomere 1:1 pri teplote 35–40 °C.
Príklad: 500 g kvasiniek do zmesi 2,5 l vody a 2,5 l muštu pri 37 °C. Nechajte 20 minút stáť a potom jemne homogenizujte.
Ak je teplotný rozdiel medzi zákvasom a muštom 10 °C alebo menší, pridajte zákvas priamo do muštu.
V opačnom prípade zdvojnásobte objem zákvasu muštom, počkajte 10 minút, jemne premiešajte a následne pridajte do muštu.
Upozornenie
Produkt je určený na enologické a výhradne profesionálne použitie. Používajte v súlade s platnými predpismi.
Balenie a uchovávanie
500 g.
Skladujte v pôvodnom obale na chladnom a suchom mieste. Po otvorení ihneď spotrebujte.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | LIPERA SK NEW |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 080709 |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
