Kvasinky Vitilevure DV10, 500 g
VITI LEVURE® DV10 sú kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené na výrobu šumivých a tichých vín s jemným a elegantným aromatickým profilom.



VITI LEVURE® DV10 sú aktívne suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae vyvinuté na výrobu tichých aj šumivých vín s čistým, jemným a elegantným aromatickým profilom. Tento kmeň je mimoriadne vhodný na fermentáciu základných vín určených na sekundárne kvasenie a pre vína, pri ktorých je požadovaná vysoká aromatická neutralita a dokonalé prekvasenie.
Enologické vlastnosti
• Vysoká fermentačná schopnosť a spoľahlivé dokončenie kvasenia aj pri nízkych teplotách.
• Zachovanie jemného a elegantného aromatického profilu vína.
• Odolnosť voči tlaku oxidu uhličitého, ideálne pre kvasenie šumivých vín.
• Dobrá tolerancia voči nízkym teplotám a vysokému obsahu alkoholu.
• Ideálne pre Chardonnay, Pinot Noir a ďalšie základné vína pre výrobu sektov.
Mikrobiologické a enologické vlastnosti
Druh: Saccharomyces cerevisiae
Killer faktor: pozitívny
Optimálna teplota AF: 10–30 °C
Odolnosť voči etanolu: vysoká
Fermentačná kinetika: rýchla
Produkcia prchavých kyselín: nízka
Nutričné nároky: stredné
Dávkovanie
Odporúčaná dávka: 20 g/hl
Návod na použitie
Rozptýľte aktívne suché kvasinky v 10-násobnom množstve zmesi vody a muštu v pomere 1:1 pri teplote 35–40 °C.
Príklad: 500 g kvasiniek do zmesi 2,5 l vody a 2,5 l muštu pri 37 °C. Nechajte 20 minút stáť a potom jemne homogenizujte.
Ak je teplotný rozdiel medzi zákvasom a muštom 10 °C alebo menší, pridajte zákvas priamo do muštu.
V opačnom prípade zdvojnásobte objem zákvasu muštom, počkajte 10 minút, jemne premiešajte a potom pridajte do muštu.
Upozornenie
Produkt je určený na enologické a výhradne profesionálne použitie. Používajte v súlade s platnými predpismi.
Balenie a uchovávanie
500 g a 10 kg.
Skladujte v pôvodnom obale na chladnom a suchom mieste. Po otvorení ihneď spotrebujte.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | LIPERA SK NEW |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 080726 |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: | |
| Položka bola vypredaná… | |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
