Kvasinky Vitilevure MVO 3001 Yseo, 500 g

VITILEVURE® 3001 YSEO – kvasinky na výrobu komplexných červených vín s mäkkými tanínmi, ideálne na pre-fermentačnú maceráciu.

Dostupnosť Skladem (19 ks)
Kód: 080723
41,90 € 34,07 € bez DPH
Kvasinky Vitilevure MVO 3001 Yseo, 500 g
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

VITILEVURE® 3001 YSEO je prirodzene vybraná kvasinka určená na výrobu vysokokvalitných, komplexných, intenzívnych a harmonických červených vín. Vďaka svojim vlastnostiam je obzvlášť vhodná na pre-fermentačnú maceráciu za studena (PCM). Optimalizuje priebeh alkoholového kvasenia, podporuje extrakciu mäkkých tanínov a prináša plnosť a sviežosť vína.

Aplikácia
VITILEVURE® 3001 YSEO sa odporúča na výrobu intenzívnych a komplexných červených vín. Efektívne prispieva k extrakcii látok s jemnými tanínmi a plnému pocitu v ústach, pričom zachováva ovocnosť a sviežosť. Vďaka svojim vlastnostiam je ideálna na pre-fermentačnú maceráciu (PCM), často využívanú napríklad v Burgundsku pri výrobe vín s potenciálom zrenia. Kvasinka preukázala veľmi dobré výsledky najmä pri odrode Pinot Noir.

Mikrobiologické a enologické vlastnosti
• Druh: Saccharomyces cerevisiae
• Killer faktor: killer strain
• Tolerancia alkoholu: do 15 % obj.
• Fermentačná teplota: 10–32 °C
• Fermentačná kinetika: pravidelná, rýchly štart kvasenia
• Produkcia prchavých kyselín: nízka
• Požiadavky na dusík: stredné. V muštoch s vyšším obsahom alkoholu (> 13 %) sa odporúča prídavok kyslíka a živín ACTIFERM 1–2.
• Tolerancia na SO₂: vysoká

Dávkovanie a použitie
Odporúčaná dávka: 20 g/hl
Vybraný kmeň kvasiniek rehydratujte v 10-násobnom objeme vody s teplotou 35–37 °C. Jemne premiešajte a nechajte hydratovať 20 minút. Potom postupne aklimatizujte pridaním muštu tak, aby rozdiel medzi teplotou štartéra a muštu nepresiahol 10 °C. Štartér pridajte do muštu metódou prečerpávania. Proces rehydratácie by nemal presiahnuť 45 minút. Neodporúča sa rehydratovať priamo v mušte. Pre veľmi číre mušty sa odporúča pridanie PREFFERM.

Balenie a skladovanie
0,5 kg vrecko – 20 × 0,5 kg kartón
Skladujte v chlade a suchu po dobu až 3 rokov v pôvodnom obale. Po otvorení rýchlo spotrebujte.

V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.

Kategória: LIPERA SK NEW
Hmotnosť: 0.5 kg
EAN: 080723
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola