Tanín Tann VR Top, 1 kg

Lafood Tann VR Top je prírodný tanín z gaštana a quebracha určený na stabilizáciu farby, ochranu arómy a zvýšenie antioxidačnej odolnosti vín.

Dostupnosť Skladem (82 ks)
Kód: 200038
85,46 € 69,48 € bez DPH
Tanín Tann VR Top, 1 kg
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

Lafood Tann VR Top je prírodný tanín získaný kombináciou extrakcií a následných purifikácií dreva jedlého gaštana (Castanea sativa) a quebracha (Schinopsis lorentzii).

V prípade gaštana sú kmene oddelené od listov, vetiev a kôry, očistené od nečistôt a rozdrvené. Drevo je následne vystavené extrakcii pod tlakom pomocou horúcej čistej vody. Po oddelení vody je extrakt ďalej čistený a filtrovaný, aby bola izolovaná frakcia najcennejších polyfenolov. Získaná kvapalina je následne sušená rozprašovaním.

Pre frakciu quebracha prebieha extrakcia vo vode, sušenie a následná purifikácia v etanole. Výsledný produkt je opäť filtrovaný a vysušený. Tieto výrobné postupy umožňujú odstrániť zvyškové cukry a polyfenoly s nízkou molekulovou hmotnosťou, ktoré môžu byť zodpovedné za nežiaduce arómy. Takto získané taníny sú vysoko čisté a ľahko rozpustné.

Technologické použitie
Lafood Tann VR Top spája vlastnosti gallo-ellagových tanínov, účinných pri ochrane farby, s kondenzovanými polyfenolmi, ktoré zabezpečujú komplexáciu antokyanov.

Hlavné účinky:

  • zrážanie bielkovín v roztoku,

  • deaktivácia oxidačných enzýmov, najmä lakázy a tyrozinázy,

  • kontrola rastu baktérií,

  • pufračný účinok na redoxný potenciál muštu a vína, čím zabezpečuje optimálne pH pre kvasenie a zrenie,

  • ochrana prirodzenej farby a aromatického buketu vína.

Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 5–25 g/hl.
Vyššie dávky je možné použiť v týchto prípadoch:

  • nízky obsah bisulfitov,

  • hrozno napadnuté Botrytis,

  • krátka macerácia alebo nedostatok polyfenolov,

  • vína určené na zrenie,

  • problémy so stabilizáciou farby.

Aplikáciu prípravku Lafood Tann VR Top je potrebné vykonať 4 hodiny pred alebo po pridaní enzýmov, aby sa predišlo vzájomnej interferencii.
Pred pridaním do hmoty sa odporúča rozmiešať v 5 častiach horúcej vody alebo, ešte lepšie, vo víne.

Balenie a uchovávanie
1kg a 15kg vrecká.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.

V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.

 

Kategória: LIPERA SK NEW
Hmotnosť: 1 kg
EAN: 200038
Výroba vína podľa farby: Červené
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Červené
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola