Tekutá želatína Gelisol, 20 L

GELISOL® je stredne hydrolyzovaná želatína na účinné čírenie bielych, ružových aj červených vín, s možnosťou kombinácie s tanínmi a SILISOLOM®.

Položka bola vypredaná…
Dostupnosť Na objednávku
Kód: 070409
144,53 € 117,50 € bez DPH
Tekutá želatína Gelisol, 20 L
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

Stredne hydrolyzovaná želatína v tekutej alebo práškovej forme.

Enologické ciele
GELISOL® je želatína vybraná a spracovaná tak, aby bola vysoko stabilná a čistá.
Použitie:
– V bielych a ružových muštoch: statické čírenie alebo flotácia.
– Vo víne: zlepšuje guľatosť, eliminuje tvrdé triesloviny a zvýrazňuje jemnosť a ovocné arómy.
Koncentrácia roztoku: 100 g/l.
Môže byť kombinovaná s pomocnými číriacimi látkami: gaštanový tanín (TANIXEL®), galový tanín (TANIGAL®) alebo kremičitý sol (SILISOL®).
Kombinácia GELISOL® a SILISOL® umožňuje vyčírenie väčšiny bielych alebo ružových vín, aj tých považovaných za ťažko číriteľné.

Dávkovanie
4 až 15 cL/hl v mušte v kombinácii so SILISOLOM® (4 až 10 cL/hl) alebo ELECTROU® (40 až 100 g/hl).
2 až 5 cL/hl v bielom víne v kombinácii so SILISOLOM® (4 až 10 cL/hl) alebo tanínom (4 až 8 g/hl).
Až 15 cL/hl v červenom víne.

Návod na použitie

ČÍRENIE BIELEHO A RUŽOVÉHO MUŠTU:
Pred pridaním pridajte enzýmy (VIAZYM® CLARIF PLUS alebo VIAZYM® CLARIF EXTREM) do lisu alebo na výstupe z lisu.

FLOTÁCIA:
Počkajte aspoň 2 hodiny medzi pridaním enzýmu a začiatkom flotácie. Na overenie úplnej depektinizácie sa odporúča pektínový test.
Na dosiahnutie optimálnych výsledkov používajte SILISOL® a/alebo ELECTRA® v mušte; na prevenciu nadmerného čírenia TANIGAL® alebo TANIXEL®.

STATICKÉ ČÍRENIE:

  1. Zrieďte požadované množstvo SILISOL® alebo ELECTRA® bentonitu v 10-násobku objemu vody.

  2. Pridajte do muštu počas prečerpávania.

  3. Potom podobným spôsobom pridajte GELISOL® predtým rozpustený v studenej vode.

ČÍRENIE FLOTAČNOU METÓDOU:
– Pridajte VIAZYM® CLARIF PLUS alebo VIAZYM® CLARIF EXTREM do hrozna v lise.
– Pridajte GELISOL® pri napúšťaní tanku pomocou dávkovacieho čerpadla alebo Dosacolu.
– Súčasne pridajte ELECTRA® a prípadne SILISOL®.

Použitie GELISOL® s tanínmi:
Pri vínach s nízkym obsahom trieslovín (biele a ružové) sa odporúča pridať taníny:
1 g TANIXEL® alebo 2 g TANIGAL® na 1 cL GELISOL®.
Taníny musia byť pridané deň pred čírením.

Použitie GELISOL® samostatne:
GELISOL® aplikujte priamo do vína počas prečerpávania. Odporúča sa použitie dávkovacieho čerpadla alebo Dosacolu na zabezpečenie dobrej homogenizácie.

Upozornenie
Produkt určený na enologické a výhradne profesionálne použitie.
Používajte v súlade s platnými predpismi.

Balenie a skladovanie
Balenie: 1 L, 5 L, 10 L, 20 L, 1000 L.
Skladujte neotvorené a uzavreté balenia na suchom, bez zápachu a mimo priameho svetla. Chráňte pred mrazom. Po otvorení spotrebujte čo najskôr.

V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.

Kategória: LIPERA SK NEW
Hmotnosť: 20 kg
EAN: 070409
Výroba vína podľa farby: Červené, Biele, Ružové
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Biele, Červené, Ružové
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola