Tekutá želatína Gelisol, 250 ml
GELISOL® je stredne hydrolyzovaná želatína na účinné čírenie bielych, ružových aj červených vín, s možnosťou kombinácie s tanínmi a SILISOLOM®.



Stredne hydrolyzovaná želatína v tekutej alebo práškovej forme.
Enologické ciele
GELISOL® je želatína vybraná a spracovaná tak, aby bola vysoko stabilná a čistá.
Použitie:
– V bielych a ružových muštoch: statické čírenie alebo flotácia.
– Vo víne: zlepšuje guľatosť, eliminuje tvrdé triesloviny a zvýrazňuje jemnosť a ovocné arómy.
Koncentrácia roztoku: 100 g/l.
Môže byť kombinovaná s pomocnými číriacimi látkami: gaštanový tanín (TANIXEL®), galový tanín (TANIGAL®) alebo kremičitý sol (SILISOL®).
Kombinácia GELISOL® a SILISOL® umožňuje vyčírenie väčšiny bielych alebo ružových vín, aj tých považovaných za ťažko číriteľné.
Dávkovanie
4 až 15 cL/hl v mušte v kombinácii so SILISOLOM® (4 až 10 cL/hl) alebo ELECTROU® (40 až 100 g/hl).
2 až 5 cL/hl v bielom víne v kombinácii so SILISOLOM® (4 až 10 cL/hl) alebo tanínom (4 až 8 g/hl).
Až 15 cL/hl v červenom víne.
Návod na použitie
ČÍRENIE BIELEHO A RUŽOVÉHO MUŠTU:
Pred pridaním pridajte enzýmy (VIAZYM® CLARIF PLUS alebo VIAZYM® CLARIF EXTREM) do lisu alebo na výstupe z lisu.
FLOTÁCIA:
Počkajte aspoň 2 hodiny medzi pridaním enzýmu a začiatkom flotácie. Na overenie úplnej depektinizácie sa odporúča pektínový test.
Na dosiahnutie optimálnych výsledkov používajte SILISOL® a/alebo ELECTRA® v mušte; na prevenciu nadmerného čírenia TANIGAL® alebo TANIXEL®.
STATICKÉ ČÍRENIE:
-
Zrieďte požadované množstvo SILISOL® alebo ELECTRA® bentonitu v 10-násobku objemu vody.
-
Pridajte do muštu počas prečerpávania.
-
Potom podobným spôsobom pridajte GELISOL® predtým rozpustený v studenej vode.
ČÍRENIE FLOTAČNOU METÓDOU:
– Pridajte VIAZYM® CLARIF PLUS alebo VIAZYM® CLARIF EXTREM do hrozna v lise.
– Pridajte GELISOL® pri napúšťaní tanku pomocou dávkovacieho čerpadla alebo Dosacolu.
– Súčasne pridajte ELECTRA® a prípadne SILISOL®.
Použitie GELISOL® s tanínmi:
Pri vínach s nízkym obsahom trieslovín (biele a ružové) sa odporúča pridať taníny:
1 g TANIXEL® alebo 2 g TANIGAL® na 1 cL GELISOL®.
Taníny musia byť pridané deň pred čírením.
Použitie GELISOL® samostatne:
GELISOL® aplikujte priamo do vína počas prečerpávania. Odporúča sa použitie dávkovacieho čerpadla alebo Dosacolu na zabezpečenie dobrej homogenizácie.
Upozornenie
Produkt určený na enologické a výhradne profesionálne použitie.
Používajte v súlade s platnými predpismi.
Balenie a skladovanie
Balenie: 1 L, 5 L, 10 L, 20 L, 1000 L.
Skladujte neotvorené a uzavreté balenia na suchom, bez zápachu a mimo priameho svetla. Chráňte pred mrazom. Po otvorení spotrebujte čo najskôr.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Odkalenie a krášlenie muštu |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.25 kg |
| EAN: | 210717 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: | |
| Položka bola vypredaná… | |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
