Bentonite Electra, 25 kg

Eliminácia nestabilných bielkovín v muštoch a vínach.

Dostupnosť Skladem (74 ks)
Kód: 020309
58,56 € 47,61 € bez DPH
Bentonite Electra, 25 kg
Bentonite Electra, 25 kg
Novinka
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

ELECTRA je aktivovaný vápenatý bentonit s vysokou deproteinizačnou kapacitou.

OENOLOGICKÉ VLASTNOSTI
ELECTRA poskytuje vynikajúce výsledky ako u muštu tak aj u vína. Včasné použitie prípravku ELECTRA v mušte znižuje množstvo bentonitu potrebného pre víno, aby sa odstránili nestabilné proteíny. Okrem toho môže byť liek ELECTRA použitý pri flotácii, aby sa zlepšilo objasnenie muštov a významne sa znížila prítomnosť nestabilných proteínov a zároveň sa eliminovali aj enzýmy, ktoré spôsobujú oxidáciu (polyfenolová oxidácia). ELECTRA môže byť tiež použitá vo vínach na stabilizáciu proteínov, pretože špecifické vlastnosti (rheological) ELECTRA umožňuje získať ako vysoko účinnú deproteinizáciu, tak aj stredný objem sadlín.

POUŽITIE
ELECTRA môže byť použitý na začiatku do muštu ale aj do vína.

DÁVKOVANIE
Dávkovanie do muštu aj vína: 20 až 100 g/hl.

POKYNY NA POUŽITIE
Opatrne pokropte ELECTRA vodou a dôkladne zamiešajte. Uistite sa, že všetok prášok je zmiešaný s vodou, čím sa odstránia všetky hrudky (maximálne 5% roztok – 50 g na liter vody). Nechajte napučiavať po dobu najmenej 2 až 3 hodín (maximálne 12 hodín). Potom znova premiešajte, aby sa vytvoril gél. Teraz je prípravok ELECTRA pripravený na použitie. Dôrazne sa odporúča použiť číriaci konektor.

Opatrenia na použitie:
Výrobok na oenologické a profesionálne použitie. Používajte v súlade s platnými predpismi.

SKLADOVANIE
Skladujte v neotvorenom, uzavretom obale na temnom, suchom a vetranom mieste. Po otvorení urýchlene spotrebujte.

Kategória: Ošetrenie mladého vína
Hmotnosť: 25 kg
EAN: 020309
Výroba vína podľa farby: Červené, Biele, Ružové
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Biele, Červené, Ružové
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola