Opti Lees 2,5 kg
Špecificky inaktivované kvasinky bohaté na polysacharidy pre hodvábne a plné vína
> Technický list



OPTI-LEES je vyrábaný špecifickým procesom SWYT, jedná sa o inaktivované kvasinky vyvinuté z kmeňa vybraného pre jeho správanie pri autolýze a uvoľňovaní polysacharidov.
Aplikácia na konci alkoholového kvasenia pomáha riadiť zrenie vína na kaloch, umožňuje lepšiu kontrolu kvality kalov a rýchlejší efekt „zrenia“ vďaka uvoľneniu polysacharidov. Bola tiež identifikovaná frakcia polysacharidov s nízkou molekulovou hmotnosťou, ktorá vysvetľuje pozitívny vplyv na vnímanie sladkosti.
Popis a benefity
Výskumy zamerané na výber kmeňa, overenie inaktivačného procesu a charakterizáciu kvality a množstva polysacharidov boli doplnené radom pivničných pokusov v oblastiach s tradičnou praxou zrenia na kaloch.
Výsledky ukázali, že aplikácia OPTI-LEES viedla už po jednom mesiaci k významnému zvýšeniu celkového obsahu polysacharidov vo víne. Senzorické analýzy potvrdili pozitívny vplyv na vnímanie plnosti a hebkosti vína.
OPTI-LEES je špecificky inaktivovaná kvasinka; prirodzene obsahuje aminokyseliny a minerály. Prispieva teda aj k výžive kvasiniek, aj keď nenahrádza štandardný nutričný program.
Dávkovanie a použitie
Odporúčaná dávka: 20-40 g/hl (cca 0,2-0,4 kg/1000 l), podľa požadovaného účinku.
Odporúčaná doba kontaktu je 1–2 mesiace v závislosti na matrici vína a senzorickom sledovaní.
Produkt rozpustite v desaťnásobnom množstve vody alebo muštu a pridajte do muštu či vína na konci alkoholového kvasenia.
Pre rýchly a optimálny účinok sa odporúča pravidelný bâtonnage – raz týždenne počas prvého mesiaca a raz za dva týždne počas druhého mesiaca.
Balenie a skladovanie
2,5 kg uzavreté hliníkové vrecká. Uchovávajte v chlade a suchu. Po otvorení spotrebujte čo najskôr.
Upozornenie
Informácie uvedené v tomto dokumente sú podľa našich znalostí pravdivé a presné. Tento dokument však nemožno považovať za zmluvu ani záruku. Výroba vína je ovplyvnená mnohými faktormi a je zodpovednosťou užívateľa prispôsobiť použitie produktu konkrétnym podmienkam. Žiadny prípravok nenahrádza správne vinohradnícke a vinárske postupy ani trvalý dohľad nad vínom.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
Kategória: | Ošetrenie mladého vína |
---|---|
Hmotnosť: | 2.5 kg |
EAN: | 210053 |
Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové |
Krajina pôvodu: | |
Odroda vína: | |
Región/Oblasť PL: | |
Oblasť: | |
Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové |
Klasifikácia: | |
Región/Oblasť SK: | |
Obsah cukru: | |
Štýl : | |
Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.